Vino najprepoznatljiviji crnogorski brend - Volim Podgoricu

Vino najprepoznatljiviji crnogorski brend

Glavni izvozni proizvod Crne Gore je i dalje aluminijum, a najprepoznatljiviji crnogorski brend je vino, proizvod koji se izvozi na veliki broj evropskih i svjetskih tržišta, pokazuju podaci Monstata i Ministarstva ekonomije.

U Ministarstvu ekonomije smatraju da Crna Gora ima obilje proizvoda po kojima je prepoznata ili bi njihovom valorizacijom mogla da bude prepoznata u budućnosti.

“Jedan od proizvoda za koji u ovom trenutku možemo reći da je najprepoznatljiviji brend Crne Gore jeste vino, proizvod koji se izvozi na veliki broj evropskih i svjetskih tržišta”, kazali su Pobjedi iz Ministarstva ekonomije.

Iz tog Vladinog resora poručuju da pored vina, značajan potencijal u budućnosti mogu imati razne vrste crnogorskih sireva, prirodni izvori vode, maslinovo ulje, ljekovito bilje i čajevi, kao i njeguški pršut, koji je za sada jedini proizvod sa nacionalnom oznakom geografskog porijekla.

“U narednom periodu je potrebno raditi na valorizaciji crnogorskih proizvoda, što je zadatak ne samo države koja stvara neophodne zakonske pretpostavke za to, već i proizvođača i izvoznika koji treba da ulažu u kvalitet i način predstavljanja proizvoda”, rekli su predstavnici Ministarstva.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com