Ko NOĆU gradi ŽIČARU iznad Jaza?! Lome pečate, štite ih ministri? - Volim Podgoricu

Ko NOĆU gradi ŽIČARU iznad Jaza?! Lome pečate, štite ih ministri?

Predstavnici budvanskih i kotorskih Mjesnih zajednica Jaz, Lastve Grbaljske, Gornjeg Grblja, Savine i Svinjišta imali su vanredno okupljanje na Žutoj gredi zbog toga što smatraju da je na pomolu obmana vezano za izgradnju žičare koja će prelaziti preko plaža Jaza.

Nakon prošlog okupljanja prije desetak dana i prisustva gradonačelnika Budve i Kotora te raznih inspekcija, dobili su obećanje da se neće dozvoliti nastavak bespravne gradnje žičare.

Čak je nakon toga i nadležni inspektor donio Rješenje kojim se zaustavlja gradnja i predvidja rušenje da bi onda naprasno ukinuto to rješenje sa obrazloženjem da je inspektor prekoračio ovlaštenja.


Mještani traže od opštinskih i državnih organa da ispoštuju zakone i sruše bespravnu gradnju kao i zaustave zloupotrebu koju po nalogu nekog moćnika se sprovodi direktno preko Direkcije za saobraćaj.

Poučeni prethodnim iskustvima kada je ZIP LINE Montenegro intezivirao radove tokom raznih praznika i noću a četiri puta lomeći pečat komunalne inspekcije, mještani očekuju da sada se nastave radovi.

Takodje su u saznanju za scenario da ako oni sad ne dozvole radove da izvodjač će pokušati da preko odredjenih ljudi u ministarstvima sa novim zakonom za nekoliko mjeseci bez dozvole to uradi.

Oni su izjavili da Grbljani to neće dozvoliti i da su spremni na velike žrtve da bi odbranili plažu Jaz koja je žila kucavica Grblja i koju koristi 10 hiljada turista u sezoni a čija će bezbjednost i mir biti ugroženi.
Izvinjavaju se gradjanima Crne Gore, pogotovu za praznike, ali su predvidjeli da naredni period koordinirano krenu u akciju sprečavanja krivičnih djela.

Takodje će se personalno baviti krivičnim gonjenjem svih pojedinaca za koje smatraju da su umiješani u koruptivne radnje kojima se omogućava gradnja ove žičare. S obzirom da je gradonačelnik Kotora obećao da neće dozvoliti gradnju dolazne stanice na lokaciji u toj opštini, s obzirom da ne postoji nikakva dozvola, oni očekuju da opštinska inspekcija izadje po hitnom postupku i sruši objekat.

Ukoliko Komunalna inspekcija tog grada se ogluši o gradonačelnikove riječi onda u tom slučaju će oni biti prinudjeni da urade apsolutno isto što i Zip line na nekom opštinskom zemljištu a to je na primjer kružni tok u Kotoru. Predstavnici mjesnih zajednica su napravili plan protesta kao i niza aktivnosti koje će preduzeti sa posebnim akcentom na iznošenje na svjetlo dana i krivično gonjenje svih upletenih u ove radnje. O tome će javnost biti redovno obavještavana ali i uključena.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com