Pronađena automatska puška i rasvijetljena teška krađa - Volim Podgoricu

Pronađena automatska puška i rasvijetljena teška krađa

Beranska policija pretresom jedne kuće pronašla je i oduzela automatsku pušku u ilegalnom posjedu a takođe je rasvijetlila tešku krađu koja je počinjena juče.

“Naime, službenici CB Berane su, postupajući shodno operativnim saznanjima, a na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, u sadejstvu sa službenicima CB Bar izvršili pretres kuće i drugih prostorija M.R. (50) iz Berana. Pretresom kuće u Beranama je pronađena i oduzeta automatska puška cal. 7,62 mm u ilegalnom posjedu”, navodi se u saopštenju UP.

Protiv M.R. je, shodno konsultacijama sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, u redovnom postupku podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja  i eksplozivnih materija. Automatska puška je upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenicima CB Berane je juče, 14. maja, u jutarnjim časovima prijavljeno da je u periodu od 02,00 do 05,00 časa provaljeno u SUR „Kruna“ u Beranama, odakle su otuđeni televizor, daljinski upravljači, alkoholno piće i oko 30 eura novca.

“Službenici CB Berane su u kratkom roku rasvijetlili ovo krivično djelo i kao osumnjičenog identifikovali Ž.I. (37) iz Berana. Pretresom njegove porodične kuće pronađene su stvari i predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela, a koji će biti vraćeni vlasniku. Shodno konsultacijama sa nadležnim državnim tužiocem u ODT u Beranama, protiv Ž.I. je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa”, saopšteno je iz policije.

(Kodex.ME)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com