SAJ-OVCI NEĆE ODGOVARATI ZA UBISTVO - Volim Podgoricu

SAJ-OVCI NEĆE ODGOVARATI ZA UBISTVO

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju zatvorilo je predmet povodom likvidacije Pljevljaka Gorana Dragićevića, kojeg su ubili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

Utvrđeno je da su navodno SAJ-ovci postupali u skladu sa zakonom kada su Dragićeviću smrtonosne hice ispalili u glavu.

Tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Hasan Lukač u izjavi za Dan je kazao da su istražne radnje završene.

“Nije pokrenut nijedan postupak o eventualnoj odgovornosti nekog od policajaca koji su pucali u Dragićevića. Utvrđeno je da su pucali i ubili Dragićevića nakon što je zabarikadiran u kući bio otvorio paljbu na policajce”, kazao je Lukač.

Tokom istrage izvršeno je više vještačenja kako bi se utvrdilo usled kojih povreda je Dragićević stradao, kako se odvijala komunikacija između pripadnika MUP-a, kao i kako je teklo pregovaranje oko predaje sa sada pokojnim Pljevljakom.

Obdukcionim nalazom utvrđeno je da je Dragićević stradao od posledica ustrelnih rana koje je zadobio u razmjeni vatre sa pripadnicima SAJ-a. Pljevljak je imao više povreda.

Dragićević se krajem aprila prošle godine zabarikadirao u kući u Pljevljima pošto je prethodno ubio bivšu suprugu Slobodanku (39) i njenog muža Radoša Terzića (56). Odmah nakon ubistva Dragićevića, tužilaštvo je formiralo predmet o događaju kako bi provjerilo postupanje službenika MUP-a, kao i način i okolnosti pod kojima su koristili ovlašćenja.

U okviru te istrage, tužilaštvo je provjeravalo da li su sajovci morali da ubiju odbjeglog dvostrukog ubicu i da li su se stekli svi neophodni uslovi za ispaljivanje smrtonosnih hitaca u osumnjičenog.

Kako bi utvrdilo sve neophodne činjenice o ubistvu Dragićevića, tužilaštvo je tražilo izuzimanje snimaka akcije u pljevaljskom naselju Guke, gdje se u napuštenoj kući krio dvostruki ubica.

Takođe, upućen je i zahtjev da im se dostave zapisi komunikacija između sajovaca, kako bi se utvrdilo pgga se tačno dogodilo u Pljevljima, kakav je bio tok akcije, ko je donio odluku da Dragićević bude ubijen i ko je ispalio smrtonosne hice u njega.

Dragićević je ubijen nakon višečasovnog odbijanja da se preda, a policajci su upali u kuću u kojoj se skrivao dva dana nakon što je počinio dvostruko ubistvo. Nakon što je Dragićević zapucao, policajci su bacili suzavac i dimnu bombu na njega. Otvorena je vatra, ispaljeno je na desetine hitaca, a Dragićević je pogođen u glavu i na mjestu je ostao mrtav.

Tadašnji koordinator Ministarstva unutrašnjih poslova Duško Marković ocijenio je uspješnom akciju kojom su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, nakon razmjene vatre u Pljevljima, ubili Gorana Dragićevića.

“Nakon njegovog otkrivanja i lociranja, pripadnici policijskog sastava u Pljevljima su bili izloženi vatri iz automatskog oružja. Postojala je opasnost da stradaju policijski službenici i zbog toga je na lice mjesta upućena grupa pripadnika SAJ-a koji su obučeni za ovakve situacije. Čitav postupak i proces pregovaranja o predaji trajao je u skladu sa unutrašnjim procedurama, odnosno više od šest sati. Tokom tog pregovaranja bilo je više oružanih intervencija od strane pokojnog Dragićevića prema pripadnicima SAJ-a”, kazao je tada Marković.

(DAN)

1 komentar

  1. I discovered your website internet site on the internet and appearance some of your early posts. Always keep up the very good operate. I simply additional increase your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading a lot more on your part down the line!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com