Odbijen predlog da Đukanović, Konjević i Peruničić budu svjedoci - Volim Podgoricu

Odbijen predlog da Đukanović, Konjević i Peruničić budu svjedoci

Odbijen je predlog tužioca da se bivši premijer Milo Đukanović, potpredsjednik SD-a Raško Konjević i direktor ANB-a Dejan Peruničić saslušaju kao svjedoci u procesu protiv Slavena Radunovića  i Andrije Mandića .

Tužilac je to zatražio bi se provjerio iskaz Ranka Krivokapića, koji je svedočio 7. februara 2017.

Advokati optuženih Nikola Bulatović i Nikola Medojević rekli prije odluke da predlog ostavljaju na ocjenu sudiji Vladimiru Novoviću.

Krivokapić je rekao da je u noći 24. oktobra 2016. godine, telefonom razgovarao sa Andrijom Mandićem i Brankom Radulovićem, potpredsjednikom Skupštine. Pojasnio je da je imao propušten telefonski poziv od Radulovića, te da ga je on zatim pozvao.

“U tom razgovoru oni nijesu ni slučajno pominjali da će primjeniti nasilje, niti prema meni, niti da će me nasilno svrgnuti sa vlasti”, rekao je Krivokapić odgovarajući na pitanje advokata Nikole Bulatovića, branioca okrivljenih.

Krivokapić je  rekao da u principu poslanici ulaze na glavni ulaz u Skupštinu Crne Gore, do je on kao predsjednik i potpredsjedinici ulazili na sporedni ulaz iz Njegoševe ulice.

Mandić i Radunović optuženi su za nasilnu promjenu ustavnog uređenja na protestu 24. oktobra 2015. Njih dvojica su tokom prvog saslušanja u Višem sudu u Podgorici odbacili optužbe.

Radunović je ranije kazao da želi da se presuda donese što prije “kako bi se na sličan nacin moglo ući u rješavanje ovog drugog problema koji se nameće DF-u “.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com