BLOKIRAĆE PRILAZ SVETOM STEFANU: Buna protiv Statisa zbog zatvorenih plaža - Volim Podgoricu

BLOKIRAĆE PRILAZ SVETOM STEFANU: Buna protiv Statisa zbog zatvorenih plaža

Mještani Svetog Stefan i Pržna zaprijetili su da će blokirati prilaz elitnim hotelskim kompleksima “Sveti Stefan – Miločer“ i “Maestral“, ako kompanije grčkog biznismena Petrosa  Statisa  ne oslobode prilaze plažama i javne puteve.

Do eskalacije problema došlo je juče kada je grupa mladića iz Svetog Stefana pokušala da se okupa na hotelskoj plaži grad hotela, nakon čega je navodno regovalo obezbjeđenje tražeći da ulaz plate 100 eura.

U pomoć je pozvana i interventna policija.

Nakon toga, mještani su se okupili ispred ulaza u grad hotel i zaprijetili da će blokirati cijelo mjesto, ako Statisove kompanije “Adritic proeprties“ i “Monte rock“ ne oslobode plaže.

Do incidenta je umalo došlo i na parkingu grad hotela, nakon što je šef obezbjeđenja “Aman – Sveti Stefan“ pozvao mještane da organizuju sastanak kako bi se dogovorili.

Mještani tvrde da im je rekao da je stav zakupca da niko ne može ući na plažu ukoliko ne iznajmi plažni mobilijar.

Oni su pak odgovorili da će polomiti sve kapije i skinuti katance koji su postvaljeni na Svetom Stefanu i Miločeru i da im Ustav garantuje da mogu da uđu na svaku plažu i šetaju javnim stazama.

“Našoj djeci ne smijete da prijetite, jer ovo nijesu vaše plaže. Ovo su naše plaže i niko nema pravo da nam zabrani da se kupamo na njima, jer smo to činili odvajkada“, poručio je jedan od mještana.

Predsjednik MZ Sveti Stefan Vido Anđus pozvao je budvansku Komunalnu policiju da reaguje i da oslobodi plaže i ukloni sve rampe koje su “postavljene mimo zakona”.

“Mladići koji su pokušali da uđu i okupaju se, fizički su spriječeni. Oni nijesu pravili nikakve probleme… Prijećeno im je fizičkom silom, čak da će ih iznositi sa plaže. Apelujem na sve da se smire strasti. Već 10 godina imamo na početku svake sezone iste probleme. Blokiraćemo kompletnu mjesnu zajednicu, jer probleme koje smo imali sada su još izraženiji. Bojim se da se mogu dogoditi mnogo veći problemi, ako se ne bude reagovalo“.

Krsto Rađenović iz NVO Za ljepši Sveti Stefan upozorio je da su mještani spremni da blokiraju i Sveti Stefan i „Maestral“, jer neće dozvoliti da im se oduzimaju plaže.

“Prva naša akcija će biti blokada puta, pa potom blokada rive, tako da gosti neće moći ući u grad hotel, ni izaći. Gosti u našim kućama otkazuju aranžmane, jednostavno nemaju gdje da se kupaju“.

U Pržnu vrde da su okupirani

Mještanin Pržna Vlado Mitrović tvrdi da su okupirani već nekoliko godina i da je zbog rekonstrukcije hotela “Maestral” praktično blokirano cijelo mjesto.

“Blokirani su nam prilazi plažama. Ponašaju se prema nama kao da nijesmo živi. Njihovi radnici su nam blokirali kuće, jer se parkiraju u našim dvorištima. Gosti nas napuštaju jer ne mogu prići plaži. Obraćao sam se opštinskom rukovodstvu, ali, nažalost, oni se izgleda samo sjete naše mjesne zajednice kada im trebaju glasovi. Izgleda da nemaju sluha, jer Opština je produžila dozvolu za gradnju ‘Maestralu’ još 15 dana, ne znam čime su to zaslužili”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com