Početna » NOVOSTI » Društvo » Iz kuća krali televizore, bijelu tehniku, aparate, alat i pokućstvo

Iz kuća krali televizore, bijelu tehniku, aparate, alat i pokućstvo

Hercegnovska policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu podnijela posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava, protiv B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili osam krađa. Policija ih sumnjiči da su iz kuća krali televizore, bijelu tehniku, aparate, alat i pokućstvo.

Osumnjičeni B.P. i B.R. su provaljivali u kuće kad stanari nijesu bili tu, odakle su krali pokućstvo, koje su potom svojim vozilom odvozili svojim kućama i naknadno, za manje novčane iznose, prodavali drugim licima sa područja Herceg Novog.

“Jedan broj lica koja su kupovala otuđene stvari je identifikovan, dok se još uvijek radi na identifikaciji ostalih lica. Ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenjem predmetnih krivičnih djela iznosi oko 7.000 eura”, kazali su u UP.

Protiv ovih osoba je Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom prethodno podnijeto 19 krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su na isti način počinili 19 krađa na području Opštine, a na štetu stranih državljana i državljana Crne Gore.

Osim ovih osam krivičnih djela, rasvijetljena je teška krađa počinjena u noći 8. i 9.maja u Bijeloj, u krugu Jadranskog brodogradilišta Bijela, a na štetu američke pomorske kompanije „Shipping company“.

“Tom prilikom su tada dva nepoznata lica, koja su kasnije identifikovana kao S.V. (27) i A.R. (18) iz Herceg Novog, sa broda „Boca wave“, vlasništvo navedene kompanije, otuđila pomoćni čamac za spasavanje. Ovaj čamac, dužine oko 5 m a vrijednosti 3.000 eura, je pronađen i oduzet od osumnjičenih i potom vraćen predstavniku Jadranskog brodogradilišta Bijela. Protiv S.V. i A.R. slijedi krivična prijava koja će biti podnijeta nadležnom tužiocu”, saopšteno je iz UP.

Check Also

POGLEDAJTE VIDEO: Uhapšene dvije osobe, oduzeto oružje, automobili, novac…

Pripadnici crnogorske policije jutros su, nastavljajući borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršili pretrese na ukupno 19 ...

Brnovići sumnjaju da im je novac nestao dok je policija pretresala stan

Tokom pretresa stana porodice Stefena Brnovića “nestao je novac, a automobil koji je tada oduzet njegovoj sestri – ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *