Katnić pokrenuo izviđaj u Adiko banci! - Volim Podgoricu

Katnić pokrenuo izviđaj u Adiko banci!

  Na ovaj korak u SDT odlučili su se zbog utvrđenih nepravilnosti u ovoj poslovnici Adiko banke gdje je odobreno ukupno 1,98 miliona eura kredita po osnovu falsifikovanih isprava Elektroprivrede i nekih drugih kompanija i državnih institucija, prenijele su Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao podgorički dnevnik, otkriveno je da su, falsifikovanjem dokumentacije,  sa lažnim žirantima ili  bez onih koji žiriraju, odobreni krediti nepoznatim osobama od ukupno 1,98 miliona.

Prijava zbog nepravilnosti u jednoj od poslovnica u Podgorici stigla je iz Adiko banke a prema saznanjima Vijesti utvrđeno je da su za odobravanje kredita, u različitim pojedinačnim iznosima do nekoliko desetina hiljada eura, zloupotrijebljeni pečati i ostala dokumentacija Elektroprivrede, ministarstava unutrašnjih poslova i odbrane, pojedinih telekomunikacionih kompanija…

U EPCG je za više od 50 osoba, koji nikada nijesu bili njeni zaposleni, odobreni krediti po osnovu zloupotrijebljenih i falsifikovanih obrazaca većinski državne elektroenergetske kompanije, navode Vijesti.

Posebno su sporni krediti odobreni od februara prošle godine do maja ove godine, navodi list I dodaje da se spekuliše sa mogućnošću da je  zloupotrijebljen identitet i pojedinih fizičkih lica, kao navodno krajnjih korisnika ovih  kredita, u manjim pojedinačnim iznosima.

Nezvanično, u Specijalnom državnom tužilaštvu su prije 15-ak dana saslušani odgovorni direktori Adiko banke i komercijalista iz Podgorice I.P.

(Mondo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com