PUTIN UPOZORIO: Sprema se novi pogrom Srba! Albanci otvoreno o Velikoj Albaniji - Volim Podgoricu

PUTIN UPOZORIO: Sprema se novi pogrom Srba! Albanci otvoreno o Velikoj Albaniji

PANDORINA KUTIJA Analitičari u Rusiji predviđaju da će na kosovskim izborima pobijediti nacionalistički pokret Samoopredjeljenje, a Haradinaj dobiti važnu poziciju u vladi, i upozoravaju da je moguć pogrom Srba.

Pakleni plan stvaranja „velike Albanije“ već u junu bi mogao da uđe u završnu fazu jer će, kako predviđaju ugledni ruski mediji i analitičari, na kosovskim izborima pobijediti ekstremni pokret Samoopredjeljenje, a zločinac Ramuš Haradinaj dobiti jednu od najvažnijih pozicija u novoj vladi.

Pozivajući se na predizborna istraživanja, ruski portal Izvestija upozorava da će nakon vanrednih izbora 11. juna na vlast u Prištini doći oni koji se otvoreno zalažu za referendum o ujedinjenju sa Albanijom i stvaranju jedne zemlje za sve Albance.

Ovaj ruski medij navodi i da su prijetnje projektom „velike Albanije“ i mogućim pogromom Srba. Navode da su albanske težnje  bile jedna od glavnih tema razgovora ruskog predsjednika Vladimira Putina sa njegovim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, kada su se sreli u ponedeljak u Pekingu.

– Ako su predizborne prognoze tačne, naša stranka će pobediti na izborima i odlučivaće o tome ko će biti novi premijer. Naš glavni kandidat je bivši predsjednik pokreta Aljbin Kurti – poručili su iz pres službe Samoopredjeljenja.

Portal prenosi procjenu stručnjaka koji kažu da će nakon izbora vlast u Prištini formirati radikalni nacionalisti koje za velikoalbanske planove imaju podršku Zapada, a cilj im je slabljenje pozicije zemalja u regionu koje žele da vode nezavisnu spoljnu politiku. Pre svega se misli na Srbiju, koja odbija da uđe u NATO i tesno sarađuje s Rusijom.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić vidi opasnost i od drugih učesnika na kosovskim izborima.
– Ko god da pobedi, radiće na stvaranju „velike Albanije“. To je politika svih Albanaca u regionu – upozorio je Dačić za Kurir.

Pobjeda Samoopredeljenja sigurno bi bila ozbiljan alarm i za Srbiju i za Evropu, smatra direktor Međunarodnog instituta za bezbjednost Orhan Dragaš. Kako napominje, glavni program ovog pokreta je ujedinjenje svih Albanaca:
– Ali u eventualnom takvom ishodu izbora na Kosovu, EU i SAD treba da znaju kako da riješe problem koji su sami napravili na Kosovu, bezuslovno podržavajući nezavisnost Kosova.

Hašim Tači
PIŠE ISTORIJU ZA KOSOVO

Kosovski predsjednik Hašim Tači najavio je ponovno pisanje istorije, i to, kako je naveo, na osnovu objektivnosti i naučne tačnosti“.

– Još se smatra da se može učiniti više, da se razluči potpuna istina i doprinos i uloga Kosova u nezavisnosti Albanije, ulozi Kosova u periodu između dva svjetska rata – izjavio je Tači.

Američke diplomate u Prištini upozorile
VODITE RAČUNA KOGA STAVLJATE NA LISTE

Američke diplomate u Prištini upozorile su političke stranke da osobe koje su predmet optužnica i kazni ne bi trebalo da budu uključene na izborne liste, piše Koha ditore. Portparol američke ambasade u Prištini Majkl Šon izjavio je da se ambasada nada da se na listama neće naći svi koji su „obojeni“ korupcijom.
– Kao što je američki ambasador u Prištini Greg Delavi rekao, veoma je važno da sve političke partije vide koga će uključiti na listu svojih kandidata – rekao je Šon.

OVAKO GOVORI HARADINAJ

– Uzećemo Srbiji teritoriju  sve do Niša ako Srbija iz  Ustava ne izbriše Kosovo

– Albanci se nikada neće potčiniti Srbiji

A OVAKO KURTI

– Srbi i Albanci ne mogu imati normalne odnose

– Kosovu treba dati pravo da se priključi Albaniji

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com