Sabrija Vulić na disciplinskoj zbog izjave na FB? - Volim Podgoricu

Sabrija Vulić na disciplinskoj zbog izjave na FB?

Protiv novinara RTCG i šefa delegacije Eurosonga Sabrija Vulić mogao bi bude pokrenut disciplinski postupak zbog uvredljivog istupa na Fejsbuk profilu.

Podsjetimo, Vulić je reakcije dijela javnosti na nastup Slavka Kalezića u Kijevu prokomentarisao, između ostalog, sa “Bravo, Slavko. Majmuni ne razumiju”.

Ovakvo komentarisanje nekoliko članova savjeta RTCG okarakterisalo je kao neprimjereno i uvrjedljivo.

Član Savjeta Mimo Drašković izjavio je Vijestima da Savjet treba da predloži generalnoj direktorici RTCG Andrijani Kadiji da pokrene disciplinski postupak protiv Vulića i donese adekvatne kaznene mjere.

On je naglasio da treba imati u vidu činjenicu da kompletan crnogorski tim koji učestvuje na Eurosongu predstavlja kako RTCG tako i državu Crnu Goru, a samim tim i njene građane, zbog čega je komentar Vulića neprikladan i izuzetno uvredljiv.

Slično mišljenje imao je i član savjeta Goran Đurović koji je poručio da “takve izjave sebi ne mogu dozvoliti ljudi koji rade u javnom servisu”, i dodao “da je rješavanje ovog pitanja u nadležnosti Kadije”.

(Mondo)

1 komentar

  1. Sabrijino kažnjavanje treba da bude primjer,kako njemu tako i ostalim novinarima,da slobodno izražavanje ne smije predstavljati lični stav i vrijeđati sve one koji misle drugačije od njega.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com