Socijalna radnica osumnjičena da je oštetila budžet za 156.000 eura - Volim Podgoricu

Socijalna radnica osumnjičena da je oštetila budžet za 156.000 eura

Policajci iz Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv M.N. (57) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja državni budžet oštetila za oko 156.000 eura.

Oni su, u koordinaciji sa tužiocem, izvršili kontrolu nad korišćenjem prava na materijalno obezbjeđenje i drugih socijalnih davanja, u JU Centar za socijalni rad za opštine Bijelo Polje i Mojkovac.

Sumnja se da je M.N, u periodu od maja 2009. godine do decembra 2014. godine, u svojstvu službenog lica – polivalentnog socijalnog radnika JU Centar za socijalni rad opština Bijelo Polje i Mojkovac, nevršenjem svoje službene dužnostii omogućila davanja za 67 osoba, a na štetu države, u iznosu od 156.095,07 eura.

“Ona, kako se sumnja, nije pribavila potrebnu dokumentaciju o korisnicima socijalno – zaštitnih prava i materijalnom stanju porodica i nije obezbijedila potrebne dokaze za ostvarivanje socijalno – zaštitnih prava ovih lica, što je u suprotnosti sa čl. 22 Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti i čl. 32 st. 8 Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u JU Centar za socijalni rad opština Bijelo Polje i Mojkovac. Time je, kako se sumnja, omogućila navedenim licima da ostvare pravo na novčanu nadoknadu iako za to nisu bili ispunjeni uslovi,” stoji u saopštenju policije.

U saradnji sa nadležnim tužiocem, protiv M.N. je podnijeta krivična prijava.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com