UČENIK (15) PREGAŽEN NA ULICI: Uroš stradao ispred kuće - Volim Podgoricu

UČENIK (15) PREGAŽEN NA ULICI: Uroš stradao ispred kuće

NIŠ – Uroš I. (15), koji je u ponedeljak poginuo na Bulevaru Nikole Tesle, vraćao se kući iz OŠ „Kole Rašić“, gdje je pohađao sedmi razred.

Dječaka, koji je izašao iz autobusa u namjeri da pređe ulicu, usmrtio je Nišlija L. P., koji ga je udario „folksvagenom polo“, a zatim se zabio u banderu.

Bio je mezimac

Nesrećni mališan, koji je s porodicom živio u naselju „Stevan Sinđelić“, išao je u školu koja se nalazi na sasvim drugom kraju grada jer nije hteo da je menja kad su se preselili. To je bio razlog što je do kuće svakog dana dolazio autobusom.

Uroševa porodica bila je suviše ožalošćena da bi mogla da komentariše tragediju.
– Ne, ništa – kazao je dječakov otac Zoran, koji je novinarima otvorio vrata.

Komšije ove porodice za njih imaju samo riječi hvale.
– Zoran je pukovnik, pa se prije nekoliko godina doselio u naše naselje, gdje su pretežno vojna lica. To su divni ljudi, Uroš je bio njihov mezimac, najmlađi od trojice braće. Oni su takođe divni momci, dosta su stariji od Uroša, obojica su studirala elektroniku. Sve nas je pogodilo kada smo čuli da je dječak stradao, i to ispred kuće, posebno nam je žao njegove majke Slavice – kazala nam je jedna žena koja živi u ovom naselju.

Tragična vijest ožalostila je Uroševe školske drugove, učenike VII/1 OŠ „Kole Rašić“, ali i nastavnike.
– Urošu sam bio učitelj, njegovu porodicu odlično poznajem. Živjeli su tu u blizini, svi su se ovdje školovali, njegov otac, stric, obojica braće. Zato su željeli da dečak ovde nastavi školovanje i kad su se preselili. Mnogo smo svi potreseni, deca su veoma tužna, činimo sve da ih smirimo. Zakupili smo i autobus da bismo svi otišli na sahranu – kaže Saša Tončev, direktor ove škole.

Suze razrednog

Saša Kostadinović, Urošev razredni starešina, nije mogao da obuzda suze dok je govorio o svom đaku.
– On je bio jedan od najboljih učenika u svojoj generaciji. Međutim, ono po čemu ga svi pamtimo je njegov smisao za humor. Pamtićemo ga po osmjehu koji mu nije silazio s lica ni u najtežim situacijama. Svakome je hteo da pomogne, planirao je da školovanje nastavi u gimnaziji „Svetozar Marković“, a da zatim, kao i njegova starija braća, studira elektroniku – s tugom kažeKostadinović.

Uroš će biti sahranjen danas na niškom Novom groblju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com