Početna » NOVOSTI » Društvo » Kako motivisati đake da uče?
FOTO: Ilustracija

Kako motivisati đake da uče?

Posle uskršnjeg i prvomajskog mini raspusta đaci se po pravilu opuste i po povratku u klupe više razmišljaju o igri, a tinejdžeri o izlascima i planovima za ljetnji raspust, umjesto o ocjenama.

A, baš u ovom periodu bi morali da “zagriju” stolicu, jer je do kraja školske godine ostalo malo, na šta ih stalno upozoravaju roditelji.

Da se roditeljska podsjećanja ne bi “odmetnula” u kazne, motivišite svoje školarce umjesto da ih grdite, jer ćete tako biti zadovoljniji i vi i oni. Stručnjaci predlažu nekoliko metoda:

* Pitajte ih da li im je neko gradivo teško i nejasno, pa ako jeste, pomozite im, umjesto da im svakodnevno govorite da moraju da uče.

* Dok rade domaći, uđite s vremena na vrijeme u sobu da vidite kako im ide i nagradite ih omiljenim slatkišem ili jelom koje vole.

* Dogovorite se da napravite “kućni red”, pa odredite vrijeme kada ćete zajedno biti vrijedni – oni neka tada uče, a vi se bavite poslovnim ili kućnim obavezama.

* Hrabrite ih da izdrže još samo malo i da ih posle toga čeka duuuug raspust, tokom kojeg će moći da se bezbrižno igraju i izlaze koliko god žele, prenose Novosti.

Check Also

SREDNJOŠKOLCI KRALI U ITALIJI: Karabinjeri zaustavili autobus, pa učenike poslali u vojnu kasarnu

Italijanski karabinjeri zaustavili su juče autobus sa grupom srpskih srednjoškolaca kod italijanskog grada Noventa di ...

15 MUDROSTI “OCA” MOTIVACIJE: “Ne privlačite ono što želite, već ono što jeste!”

Neke od najsnažnijih lekcija, koje su mi promijenile život, naučila sam od jednog sjajnog čovjeka ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *