Početna » NOVOSTI » Društvo » Kako motivisati đake da uče?
FOTO: Ilustracija

Kako motivisati đake da uče?

Posle uskršnjeg i prvomajskog mini raspusta đaci se po pravilu opuste i po povratku u klupe više razmišljaju o igri, a tinejdžeri o izlascima i planovima za ljetnji raspust, umjesto o ocjenama.

A, baš u ovom periodu bi morali da “zagriju” stolicu, jer je do kraja školske godine ostalo malo, na šta ih stalno upozoravaju roditelji.

Da se roditeljska podsjećanja ne bi “odmetnula” u kazne, motivišite svoje školarce umjesto da ih grdite, jer ćete tako biti zadovoljniji i vi i oni. Stručnjaci predlažu nekoliko metoda:

* Pitajte ih da li im je neko gradivo teško i nejasno, pa ako jeste, pomozite im, umjesto da im svakodnevno govorite da moraju da uče.

* Dok rade domaći, uđite s vremena na vrijeme u sobu da vidite kako im ide i nagradite ih omiljenim slatkišem ili jelom koje vole.

* Dogovorite se da napravite “kućni red”, pa odredite vrijeme kada ćete zajedno biti vrijedni – oni neka tada uče, a vi se bavite poslovnim ili kućnim obavezama.

* Hrabrite ih da izdrže još samo malo i da ih posle toga čeka duuuug raspust, tokom kojeg će moći da se bezbrižno igraju i izlaze koliko god žele, prenose Novosti.

Check Also

Učenje kroz igru i samostalnost pomaže djeci da budu uspješnija u školi

Prve navike i prvi utisci najvažniji su za svako dijete i njihov dalji život. Niko ...

Leko kockice koristite za učenje vaše djece

Lego kocke su fenomenalna igračka. U njima na podjednako zanimljiv način mogu zajedno uživati odrasli ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *