Kćerka funkcionera DPS-a saslušana zbog bombaškog napada - Volim Podgoricu

Kćerka funkcionera DPS-a saslušana zbog bombaškog napada

U okvi­ru is­tra­ge o bom­ba­škom na­pa­du na Du­ška Ro­ga­no­vi­ća, is­kaz u tu­ži­la­štvu da­la je i Aleksandra Ra­do­vić, kćer­ka Slo­bo­da­na Ra­do­vi­ća Kru­ša, pred­sjed­ni­ka DPS-a u Her­ceg No­vom. Ona je da­va­la iz­ja­vu u svoj­stvu gra­đa­ni­na o in­for­ma­ci­ja­ma ko­je po­sje­du­je ve­za­no za pred­met­ni do­ga­đaj. Ona je ve­o­ma bli­ska i sa Vla­di­mi­rom Ro­ga­no­vi­ćem, ko­ji je pri­je de­se­tak da­na uhap­šen u Be­o­gra­du.
Ka­ko nam je po­tvr­đe­no, is­tra­ži­te­lji su tra­ži­li da Aleksandra Ra­do­vić ot­klju­ča svoj te­le­fon ka­ko bi pro­vje­ri­li kon­tak­te i sa kim je raz­mje­nji­va­la po­ru­ke u da­ni­ma pri­je bom­ba­škog na­pa­da. Me­đu­tim, ona je to od­bi­la, uz obra­zlo­že­nje da ni­ka­ko ne mo­že da se sje­ti ši­fre na svom te­le­fo­nu. Tu­ži­lac joj je dao do­dat­no vri­je­me da se pri­sje­ti, ali je i to bi­lo uza­lud­no.
– Da­va­la je vr­lo kon­fu­zne od­go­vo­re i tvr­di­la da ne mo­že da se sje­ti ši­fre ka­ko bi ot­klju­ča­la te­le­fon. Sve to je sum­nji­vo jer ni­je baš uobi­ča­je­no da ne­ko ne mo­že da se sje­ti ši­fre za te­le­fon ko­ji sva­ko­dnev­no ko­ri­sti. Sve će bi­ti do­dat­no pro­vje­re­no – ka­zao nam je sa­go­vor­nik iz tu­ži­la­štva.
Is­tra­ži­te­lji vjeruju da bi u te­le­fo­nu Aleksandre Ra­do­vić mo­gli na­ći trag ko­ji im mo­že po­mo­ći u ra­svje­tlja­va­nju bom­ba­škog na­pa­da na Du­ška Ro­ga­no­vi­ća, ali i ne­kih či­nje­ni­ca ve­za­nih za Vla­di­mi­ra Ro­ga­no­vi­ća.
– Vje­šta­ci će pre­gle­da­ti te­le­fon Aleksandre Ra­do­vić jer po­sto­ji mo­guć­nost da su upra­vo pre­ko nje­nog bro­ja oba­vlje­ni ne­ki sum­nji­vi raz­go­vo­ri i da ona ima kon­tak­te i sa Vla­di­mi­rom Ro­ga­no­vi­ćem ko­ji bi mo­gli bi­ti od po­mo­ći is­tra­zi – is­ta­kao je naš sa­go­vor­nik.
Is­kaz je dao i Šće­pan Ro­ga­no­vić, brat po­vri­je­đe­nog mla­di­ća, kao i još dvi­je žen­ske oso­be. Oni su kri­tič­nog da­na bi­li u kon­tat­ktu sa po­vri­je­đe­nim mla­di­ćem, a ne­ki od njih su bi­li u kon­tak­tu i sa Vla­di­mi­rom Ro­ga­no­vi­ćem.
– Oni su da­li iz­ja­ve u svoj­stvu gra­đa­na, ali vi­še de­ta­lja ne mo­že­mo sa­op­šta­va­ti. Sa­slu­ša­nje je tra­ja­lo ne­ko­li­ko sa­ti – sa­op­šte­no nam je iz tu­ži­la­štva.
No­vlja­nin Du­ško Ro­ga­no­vić te­ško je po­vri­je­đen 25. apri­la ka­da je, oko 14.40, de­to­ni­ran eks­plo­ziv ko­ji je bio po­sta­vljen na nje­go­vo vo­zi­lo. Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma iz po­li­ci­je, Ro­ga­no­vić je ne­du­go pri­je eks­plo­zi­je ušao u auto „golf”. Na­kon to­ga je, naj­vje­ro­vat­ni­je po­mo­ću da­ljin­skog upra­vlja­ča, ak­ti­vi­ra­na eks­plo­ziv­na na­pra­va ko­ja se na­la­zi­la is­pod tog vo­zi­la. Ja­ka de­to­na­ci­ja u pot­pu­no­sti je uni­šti­la Ro­ga­no­vi­će­vo auto, a po­vri­je­đe­nog No­vlja­ni­na pro­la­zni­ci su iz­vu­kli iz „gol­fa”. On je u kri­tič­nom sta­nju hit­no pre­ve­zen u bol­ni­cu, gdje se opo­ra­vlja od za­do­bi­je­nih po­vre­da.
Iz po­li­ci­je je sa­op­šte­no da za­sad ne­ma­ju sa­zna­nja ko je oso­ba ko­ja je po­ku­ša­la da li­kvi­di­ra Ro­ga­no­vi­ća i da is­tra­ga ide u vi­še pra­va­ca.
Vla­di­mir Ro­ga­no­vić je ne­du­go po­sli­je to­ga uhap­šen u Be­o­gra­du zbog fal­si­fi­ko­va­nja is­pra­va, a pro­tiv nje­ga se vo­di još ne­ko­li­ko is­tra­ga. On je ve­o­ma bli­zak sa vo­đa­ma „ka­vač­kog kla­na” iz Ko­to­ra.

(Dan)

2 komentara

  1. Have you ever considered adding more videos to your blog posts to keep the readers more entertained? I mean I just read through the entire article of yours and it was quite good but since I’m more of a visual learner,I found that to be more helpful well let me know how it turns out! I love what you guys are always up too. Such clever work and reporting! Keep up the great works guys I’ve added you guys to my blogroll. This is a great article thanks for sharing this informative information.. I will visit your blog regularly for some latest post.

  2. It’s scarce to discover a professional on whom you would have quite a few put your confidence in. Anywhere today occasion, no-one really cares about displaying other ones the answer for any in such an subjecttopic. The correct way fortuitous I happen to be for getting decidedly established actually awesome internet business since this. It’s people like you who seem to produce a real improvement on earth by the procedures most people investigate.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com