PODGORICA: Na Zabjelu upucan pas - Volim Podgoricu

PODGORICA: Na Zabjelu upucan pas

Sinoć oko 19 časova dobili smo informaciju da se na Zabjelu, u blizini HD Laković nalazi leš psa koji je, po svemu sudeći ustrijeljen iz vatrenog oružja. Odmah smo o svemu obavijestili CB Podgorica, nakon čega su naši predstavnici izašli na lice mjesta. Prizor koji smo zatekli je bio zaista užasan. Jadna životinja nije upucana na mjestu gdje smo je zatekli, već je ranjena tu došla i izdahnula. Prema položaju ulazne rane, koja je na leđima, pretpostavljamo da je pucano iz blizine, saopštili su iz NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Na lice mjesta je odmah došla i patrola policije, nakon čega je došla i ekipa Kriminalističke policije, koja je obavila uviđaj. Pozvali smo i Komunalnu policiju, ali njihovi predstavnici su po dolasku konstatovali da to nije njihova nadležnost, jer se radi o privatnom posjedu. Pozvali smo radnike PG azila, koji su došli i pokupili leš životinje i odnijeli ga da se odradi obdukcija i utvrdi tačan uzrok smrti. Nakon toga smo u CB Podgorica podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica. Tkođe moramo naglasii da troškove obdukcije snosi naša organizacija, jer niko od nadležnih službi nije želio da pokrije te troškove.

Ovo nije prvi slučaj u Podgorici, da se iz vatrenog oružja ubijaju psi. Do sada smo imali puno takvih slučajeva, ali ni jedan počinilac nije procesuiran, bez obzira što se radi o teškom krivičnom djelu. Apelujemo na nadležne organe da mnogo više pažnje posvete ovakvim slučajevima, jer ovo moramo zaustaviti. Ako ni zbog čega, a onda zato što niko ne smije da nosi oružje i puca na bilo koga na javnom mjestu. bog neažurnosti i neozbiljnosti nadležnih organa, prije svega Tužilaštva, ovakvi slučajevi su učestali.

Ne možemo a da ne pohvalimo rad pripadnika CB Podgorica, koji su sinoć na licu mjesta pokazali profesionalnost i prije svega ljudskost. Nadamo se da će se i ostali voditi njihovim primjerom i da ćemo konačno imati i prve počinioce koji će biti kažnjeni po Zakonu.

1 komentar

  1. Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally wonderful opportunity to read in detail from this website. It’s always so pleasurable and full of a good time for me personally and my office colleagues to search the blog particularly thrice weekly to study the new items you will have. And of course, we’re at all times pleased with your stunning tactics you give. Selected two areas in this article are undeniably the most efficient we have ever had.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com