Sin Miomira Mugoše gradi hotele na Skadarskom jezeru - Volim Podgoricu

Sin Miomira Mugoše gradi hotele na Skadarskom jezeru

Sin Mi­o­mi­ra Mu­go­še, biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka Pod­go­ri­ce i sa­da­šnjeg am­ba­sa­do­ra Cr­ne Go­re u Slo­ve­ni­ji, Mar­ko Mu­go­ša osno­vao je ne­dav­no dvi­je no­ve fir­me – Ska­dar La­ke Vi­ew i Ed­mun­do, po­ka­zu­ju po­da­ci iz Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta (CRPS).
Su­de­ći pre­ma do­ku­men­ta­ci­ji za fir­mu Ska­dar La­ke Vi­ew do ko­je je do­šao „Dan” , Mar­ko Mu­go­ša naj­vje­ro­vat­ni­je će gra­di­ti ho­te­le na Ska­dar­skom je­ze­ru. Od­go­vo­re na pi­ta­nja u ve­zi sa grad­njom ho­tel­skih ka­pa­ci­te­ta na je­ze­ru ni­je­smo mo­gli do­bi­ti od Mar­ka Mu­go­še, jer pret­hod­nih da­na ni­je bio do­stu­pan na broj te­le­fo­na ko­jim je re­dak­ci­ja ras­po­la­ga­la. Do za­klju­če­nja ovog bro­ja „Da­na”, od­go­vo­re ni­je­smo do­bi­li ni na pi­ta­nja do­sta­vlje­na Mi­ri­jam Bal­ken, sa ko­jom je Mar­ko Mu­go­ša osno­vao fir­mu Ska­dar La­ke Vi­ew. Mi­ri­jam Bal­ken je su­pru­ga po­ča­snog kon­zu­la Bel­gi­je u Cr­noj Go­ri Žan Lu­ka Du­mor­ti­jea, či­ja je imo­vi­na, pre­ma ra­ni­jem pi­sa­nju me­di­ja, u pro­šloj go­di­ni bi­la blo­ki­ra­na zbog po­stup­ka tu­ži­la­štva ko­ji se pro­tiv nje­ga vo­di u Šva­car­skoj, zbog na­vod­nih nov­ča­nih mal­ver­za­ci­ja. Ni iz­vr­šna di­rek­tor­ka Mu­go­ši­ne fir­me Ska­dar La­ke Vi­ew Sen­ka Ba­no­vić ni­je že­lja­la da ko­men­ta­ri­še po­slov­ne pla­no­ve.
Ba­no­vi­će­va je no­vi­na­ra upu­ti­la na advo­ka­ta bel­gij­skog kon­zu­la­ta Ve­se­li­na Ka­lu­đe­ro­vi­ća, ko­ji je obe­ćao da će se po­tru­di­ti da od­go­vo­ri na pi­ta­nja. Upr­kos obe­ća­nju, od­go­vo­ri su iz­o­sta­li.
Do­ku­men­ta­ci­ja po­ka­zu­je da je sin Mi­o­mi­ra Mu­go­še u mar­tu ove go­di­ne osno­vao u Pod­go­ri­ci kom­pa­ni­ju Ska­dar La­ke Vi­ew, či­ja je dje­lat­nost raz­ra­da gra­đe­vin­skih pro­je­ka­ta. Ta dje­lat­nost ob­u­hva­ta raz­ra­du gra­đe­vin­skih pro­je­ka­ta za stam­be­ne i ne­stam­be­ne zgra­de ob­je­di­nja­va­njem fi­nan­sij­skih, teh­nič­kih i fi­zič­kih sred­sta­va neo­p­hod­nih za re­a­li­za­ci­ju gra­đe­vin­skih pro­je­ka­ta ra­di ka­sni­je pro­da­je. Ova fir­ma, kao i Ed­mun­do re­gi­stro­va­ne su na is­toj adre­si – Bu­le­va­ru Iva­na Cr­no­je­vi­ća 54/3.
Istog da­na ka­da je osno­va­na fir­ma Ska­dar La­ke Vi­ew re­gi­stro­va­na je i fir­ma Ed­mun­do, ko­ja se ba­vi po­slo­vi­ma ho­tel­skog i slič­nog smje­šta­ja.
Po­red dvi­je no­vo­for­mi­ra­ne kom­pa­ni­je, Mar­ko Mu­go­ša vo­di se i kao je­di­ni vla­snik fir­me Mon­te­ver­de M, ko­ja je osno­va­na u Pod­go­ri­ci u ma­ju 2008. go­di­ne. Kao dje­lat­nost te fir­me ta­da su pri­ja­vlje­ni „kon­sal­ting i me­nadž­ment po­slo­vi”.
Kom­pa­ni­ja Ed­mun­do je, pre­ma po­da­ci­ma CRPS, kćer­ka fir­ma Mon­te­ver­de M, ko­ja po­sje­du­je uku­pan ka­pi­tal od 59.326 eura.
Mla­đi sin biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka do­vo­đen je ra­ni­je u ve­zu sa pro­da­jom pla­ca od 10.300 kva­dra­ta ki­ne­skoj am­ba­sa­di na Ma­re­zi, za šta mu je upla­će­no bli­zu mi­li­on eura. On je taj plac na­vod­no pret­hod­no ku­pio za 200.000 eura od Pod­go­ri­ča­ni­na Zdrav­ka Krač­ko­vi­ća.
Mar­ko Mu­go­ša je tvr­dio da na re­a­li­za­ci­ju tog po­sla ni­je uti­cao nje­gov otac.
Mi­o­mir Mu­go­ša go­di­na­ma je u fo­ku­su jav­no­sti zbog afe­ra i tu­ži­lač­kih pred­me­ta zbog po­stu­pa­nja sa ne­po­kret­nom imo­vi­nom Glav­nog gra­da dok je bio na funk­ci­ji gra­do­na­čel­ni­ka.

(Dan)

1 komentar

  1. Wonderful website you made here, great topic and it is definitely something lots of people want discussing Im sure many other people accept me, so continue posting! haha

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com