Početna » NOVOSTI » Društvo » DF: Opozicija da se ujedini oko vanstranačkog kandidata, on će sigurno pobijediti Đukanovića

DF: Opozicija da se ujedini oko vanstranačkog kandidata, on će sigurno pobijediti Đukanovića

Upravo iz razloga sve češćih pokušaja namjera pojedinih NATO zvaničnika da razbiju svaku aktivnost na objedinjavanju opozicije, koje bi rezultiralo prijevremenim parlamentarnim izborima, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević su saopštili zamjeniku generalnog sekretara “Jedinstvene Rusije” Sergeju Željeznjaku da će uložiti sve svoje političke kapacitete ne bi li došlo do zajedničkog djelovanja opozicije, saopšteno je danas iz DF.

U saopštenju se navodi da su Mandić i Knežević u zvaničnoj posjeti Moskvi i da su danas razgovarali sa Željeznjakom.

“Učesnici sastanka su se saglasili da su predsjednički izbori sljedeće godine prava prilika da opozicija, ujedinjena oko jednog predsjedničkog kandidata, sigurno pobijedi kandidata DPS-a, Mila Đukanovića. Na sastanku je takođe konstatovano da, imajući u vidu rezultate oktobarskih parlamentarnih izbora, nijedna partija pojedinačno, niti njen lider, ne mogu pobijediti Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima. Zbog toga je neophodno da se opozicija u Crnoj Gori okupi oko vanstranačke ličnosti, koju je spreman da predloži DF kao ubjedljivo najjači opozicioni subjekt”, navodi se u saopštenju DF.

U saopštenju se dodaje da su razgovarajući o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i na Balkanu, Mandić i Knežević upoznali Željeznjaka sa “najnovijom hajkom i progonom, koji se ovih dana sprovode protiv funkcionera i članova DF-a, a sve sa ciljem zabrane rada ovog najjačeg opozicionog subjekta”.

“U razgovoru sa jednim od najbližih saradnika Vladimira Putina, Mandić i Knezević su se zahvalili Željeznjaku na dosadašnjoj političkoj podršci i otvorenom suprotstavljanju politici intervencionizma, koju sprovode pojedine zapadne ambasade u Crnoj Gori. Podsjećajući Željeznjaka, jednog od glavnih ideologa ruske politike na Balkanu, na predsjedničke izbore iz 2013. godine, i činjenicu da je tad vanstranačka ličnost kao zajednički kandidat opozicije pobijedila kandidata DPS-a, Mandić i Knežević su izrazili uvjerenje da ovaj predloženi model predstavlja jedini garant za pobjedu na predsjedničkim izborima u martu 2018”, piše u saopštenju DF.

Iz DF su kazali i da je Željeznjak iskazao je punu podršku predlogu DF-a o vanstranačkoj ličnosti kao zajedničkom kandidatu opozicije.

“Železnjak se zahvalio liderima DF na dubokoj posvećenosti u nastojanjima da kroz formu ujedinjenog opozicionog djelovanja istovremeno doprinesu daljem razvoju međustranačke saradnje i poboljšanju odnosa Rusije i Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju DF.

(Vijesti)

Check Also

Za Demokrate migranti dobrodošli, za DF nepoželjni

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

LAŽU VAS. “Opozicija” i njeni LIDERI će nastaviti da žive na NAŠOJ GRBAČI narednih 8-10 godina

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *