Početna » NOVOSTI » Društvo » Marković: Da nam se nikad ne ponovi Pariz 1919. godine
FOTO: Cdm

Marković: Da nam se nikad ne ponovi Pariz 1919. godine

Predsjednik Vlade Duško Marković večeras je organizovao svečani prijem povodom Dana nezavisnosti i tom prilikom je poručio da je nezavisnost  sveta obaveza svakog Crnogorca.

FOTO: Cdm

“Bez mudrosti i strpljenja nezavisnost nije mogla biti obnovljena. Petog juna bićemo član najmoćnijeg saveza današnjice i nikada se više iza naših leđa neće odlučivati o sudbini naše drzave. Od kad postoje Crnogorci da budu svoj na svome  plaćali su najveću cijenu i tako vjekovima. Pravo i pravda su nekad posustajali i ne smijemo zaboraviti kad nam je  prije jednog vijeka izbrisana drzava”, rekao je Marković.

FOTO:Cdm

Trebalo je, kao navodi, da prođe jedan vijek da Crna Gora obnovi svoju nezavisnost.

“To smo uspjeli 2006. godine. Prošle su decenije dok je stasala generacija koja je razumjela da nezavisnost jedne male zemlje i malog naroda nije za svagda data”, kazao je premijer.

Trebalo je, kao navodi, da prođe jedan vijek da Crna Gora obnovi svoju nezavisnost.

FOTO: Cdm

“To smo uspjeli 2006. godine. Prošle su decenije dok je stasala generacija koja je razumjela da nezavisnost jedne male zemlje i malog naroda nije za svagda data. Da nam se nikad ne ponovi Pariz 1919. godine. Nikada više iza naših leđa neće se odlučivati sudbina naše drzave. Čeka nas puno posla da našu kuću uredimo po mjeri evropskih standarda ali ne zaboravljajući  tradiciju.. budimo dostojni”, rekao je Mrković.

www.cdm.me

Check Also

Marković sjutra sa Kinezima o nastavku druge dvije dionice za autoput

Premijer Duško Marković sjutra treba da se sastane sa čelnicima kineske kompanije CRBC i kineske Eksim banke ...

REKLA DUŠKU ,,NE”: Gordana Đurović ODBILA da bude ministarka!

Profesorica na Ekonomskom fakultetu i bivša potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih integracija Gordana Đurović odbila je ponudu ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *