Podgorica obilježava Svjetski dan Zdravih gradova - Volim Podgoricu

Podgorica obilježava Svjetski dan Zdravih gradova

Dobro zdravlje je od suštinskog značaja za ekonomski i društveni razvoj i predstavlja osnovnu brigu u životu svakog pojedinca, porodica i zajednica u cjelini, kazali su iz PG Biroa povodom 20. maja- Svjetskog dana zdravih gradova.

Glavni grad  Podgorica ove godine se pridružuje proslavi Svjetskog dana zdravih gradova.

“Na ovaj način Grad želi da još jednom iskaže svoje opredjeljenje da pitanja zdravlja i zaštite životne sredine budu stavljena u fokus  kako bi se integrisala u različite sektorske politike”, ističu oni.

Podsjećamo, ključne teme EU Strategije Zdravlje 2020 odnose se na sinergijski i sveobuhvatni pristup zdravlju a naročito u dijelu brige o ranjivim grupama stanovništva, zdravstvenim sistemima u smislu jednakosti u zdravlju, suočavanja sa zdravstvenim izazovima današnjice, te stvaranju otpornih zajednica.

Želeći da na pravi način uspostavi platformu koja će ujediniti napore svih subjekata koji djeluju na ovom polju, Glavni grad je upravo započeo izradu Strategije unapređenja zdravlja i dobrobiti našeg grada. Svoj doprinos opisanoj aktivnosti daće predstavnici državnih i lokalnih institucija i organa, ali i građani kroz razne oblike uključivanja.

Izrada Strategije je nastavak aktivnosti koje Grad sprovodi, kao punopravni član Evropske mreže zdravih gradova.

www.cdm.me

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com