PODGORICA: U Dalmatinskoj policija morala da interveniše - Volim Podgoricu

PODGORICA: U Dalmatinskoj policija morala da interveniše

Nakon što su od srijede bili bez struje, stanari pet zgrada i predstavništvo kompanije CRBC u Novoj dalmatinskoj ulici juče kasno popodne ponovo su dobili napajanje električnom energijom.

Prekid snabdijevanja strujom izazvao je mještanin Rajko Boljević iz tog naselja koji je od nedjelje dva puta palio podzemne kablove, ne dozvoljavajući u srijedu ekipama CEDIS-a da poprave kvar.

Kako su Pobjedi rekli građani iz tih zgrada, povod za takvo postupanje njihovog komšije bili su navodno neriješeni imovinskopravni odnosi.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema juče je saopšteno da je Boljević dva puta (u nedjelju i srijedu) zapalio podzemne elektroenergetske kablove.

Prva havarija sanirana je za oko pet sati, a Boljević preksinoć nije dozvolio ekipama CEDIS-a da poprave kvar na mreži.

U nedjelju, 14. maja, Boljević je iskopao kanal kako bi došao do podzemnih kablova i zapalio tri niskonaponska i dva 10-kilovoltna kabla. Stanari zgrada i predstavništvo CRBC tada su ostali bez napajanja električnom energijom. CEDIS je isključio kablove sa mreže i ekipe su završile opravku, kako bi korisnici dobili električnu energiju.

Preksinoć se sve ponovilo, po istom scenariju. Ekipe CEDIS-a su opet po prijavi kvara zatekle nanovo iskopan kanal i zapaljene tekopravljene kablove. Slučaj je prijavljen policiji i energetskom inspektoru

“Kako Boljević ni u ovom trenutku ne dozvoljava da naše ekipe odrade zamjenu kablova i dovedu mrežu u ispravno stanje, čekamo reakciju nadležnih organa da bi posao bio završen u toku dana”, saopšteno je juče iz CEDIS-a.

Uz prisustvo pripadnika policije, radnici CEDIS-a juče popodne ipak su uspjeli da saniraju štetu, povežu kablove i uspostave normalno snabdijevanje strujom ovog dijela grada.

Prethodno je u Agenciji za izgradnju provjerom utvrđeno da parcela na kojoj se nalaze kablovi i trafostanica zapravo i ne pripada Boljeviću, nakon čega je on odustao od blokiranja radova.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com