Ponovo radi linija Bar-Bari! (VIDEO) - Volim Podgoricu

Ponovo radi linija Bar-Bari! (VIDEO)

Pet dana nakon što je Sveti Stefan 2 odplovio na rezanje, u barsku luku uplovio je „Dubrovnik“ brod riječke Jadrolinije koji će bar do kraja ove godine pokrivati liniju Bar-Bari-Bar.

 „Dubrovnik“ nije zakasnio na svoje pro uplovljavanje u Luku Bar – tačno u 8 sati brod je uz uobičajeni pozdrav sirenom prošao lučki ulaz a potom priliično brzo pristao uz gat 5, gdje će biti na vezu dva puta nedjeljno tokom ljetnje sezone i jednom u vansezonskim mjesecima.
Brod će uporedo pokrivati liniju Bar-Bari-Bar ali i Dubrovnik-Bar.  Poput svojih prethodnika, brod će isplovljavati u 22 sata uveče a uplovljavati u 8 sati ujutro.

Izvor: YouTube

“Dubrovnik” je dugačak 122,06 metara, širok 18,82 metara a visok 12,55 metara sa gazom 4,83 metara. Kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet putnika mu je 1300 osoba. Kapacitet vozila iznosi  300 automobila.

Brod ima 148 kabina s ukupno 457 kreveta i 384 avio sjedišta. Posjeduje restoran sa 135 mjesta, samouslužni restoran sa 224 mjesta, poslastičarnicu, bar sa 274 mjesta, video salu, kapelu i prostor za djecu.

Pogledajte foto galeriju uplovljavanja Dubrovnika u barsku luku:

 

Izvor: YouTube

(MONDO)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com