Početna » SPORT » Ostali sportovi » U subotu 7. Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu

U subotu 7. Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu

Sada već tradicionalno, sedmo po redu Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu biće održano u subotu, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, a u organizaciji NVO Centar za razvoj šaha “Dijagonale”, u saradnji sa Narodnom bibliotekom ”Radosav Ljumović” (gdje će biti i održan turnir), a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica.

Prethodnih godina nastupio je veliki broj naših ponajboljih šahista (prošle godine je bilo 65 šahista iz zemlje i okruženja) a dosadašnji trostruki pobjednik je internacionalni majstor Blažo Kalezić, dok su po jednom trijumfovali velemajstori Nikola Đukić (brani titulu), Milan Draško i internacionalni majstor Marko Krivokapić.

Kako je saopštio organizator, “prijave za učešće slati na [email protected], telefonom na 069/490-279, ili na dan takmičenja od 9.30 do 10.30 časova”.

Otvaranje i početak turnira će uslijediti odmah nakon što sudije odrede parove. Sudija turnira je Mladen Popović.

Turnir, koji je rejtingovan, igra se po švajcarskom sistemu, 9 kola, tempo igre je 15 minuta po igraču.

“Igrač su obavezni donijeti svoje šahovske garniture i ispravne časovnike. Nagradni fond turnira iznosi 750 eura”, navodi se u saopštenju direktorice turnira Radmile Milošević.

(Vijesti)

Check Also

Mobilna aplikacija “UCG Objave”

Centar informacionog sistema Univerziteta Crne Gore je objavio mobilnu aplikaciju UCG Objave. Autor aplikacije je Dalibor Ranković, ...

PRIZOR KAO IZ HOROR FILMA: Nasred puta nađeno ljudsko stopalo

U prijepoljskom prigradskom naselju Suvodo, na seoskom putu, u nedjelju kasno popodne nadjeno je ljudsko ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *