U subotu 7. Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu - Volim Podgoricu

U subotu 7. Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu

Sada već tradicionalno, sedmo po redu Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu biće održano u subotu, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, a u organizaciji NVO Centar za razvoj šaha “Dijagonale”, u saradnji sa Narodnom bibliotekom ”Radosav Ljumović” (gdje će biti i održan turnir), a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica.

Prethodnih godina nastupio je veliki broj naših ponajboljih šahista (prošle godine je bilo 65 šahista iz zemlje i okruženja) a dosadašnji trostruki pobjednik je internacionalni majstor Blažo Kalezić, dok su po jednom trijumfovali velemajstori Nikola Đukić (brani titulu), Milan Draško i internacionalni majstor Marko Krivokapić.

Kako je saopštio organizator, “prijave za učešće slati na [email protected], telefonom na 069/490-279, ili na dan takmičenja od 9.30 do 10.30 časova”.

Otvaranje i početak turnira će uslijediti odmah nakon što sudije odrede parove. Sudija turnira je Mladen Popović.

Turnir, koji je rejtingovan, igra se po švajcarskom sistemu, 9 kola, tempo igre je 15 minuta po igraču.

“Igrač su obavezni donijeti svoje šahovske garniture i ispravne časovnike. Nagradni fond turnira iznosi 750 eura”, navodi se u saopštenju direktorice turnira Radmile Milošević.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com