PODGORICA: Uhapšen mladić Dejan Deletić, traga se za Milanom Lješnjakom - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšen mladić Dejan Deletić, traga se za Milanom Lješnjakom

Podgorička policija uhapsila je Beranca Dejana Deletića (25), nastranjenog u Podogrici zbog sumnje da je u podgoričkom naselju Zabjelo ispod vozila “golf 5” (PG FU 954) postavio eksplozivnu napravu.

Policija traga za Berancem Milanom Lješnjakom, koji je kako se sumnja sa Deletićem, postavljao eksplozivnu napravu ispod automobila koji je vlasništvo M. Bulatovića.

Policija provjerava da li je on u posljednje vrijeme koristio vozilo ili neko drugi.

Iz policije tvrde da je jutros u ulici 27. marta na Zabjelu deaktiviranjem eksplozivne naprave spriječena likvidacija, ali nijesu saopštila čija.

Ekipa za antiterositsičke preglede Uprave policije deaktivirala je eksplozivnu napravu postavljenu ispod “golfa 5” (PG FU 954).

Prema saznanjima “Vijesti” policija je dobila informaciju da se ispred zgrade u tom podgoričkom naselju dva muškarca sumnjivo ponašaju nakog čeka su i pošli na Zabjelo.

Dvojica prijavljenih počela su da bježe kada su ugledala policijsku patrolu, ali su inspektori nakon stotinjak metara uhapsili Deletića.

Deletić i Lješnjak tjelohranitelji su Podgoričanina Stevana Stamatovića, navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana.

Osim dvojice Beranaca Stamatovića svakodnevno čuvaju još dva tjelohranitelja.

Deletića, Lješnjaka, Stamatovića i njegovog prijatelja Milića Minju Šakovića policija je 15. februara pretresla u podgoričkom hotelu Hilton.

Kod njih i još nekoliko osoba koje su bile sa Stamatovićem i Šakovićem policija tada nije pronašla nedozvoljene predmete.

Na parkingu zgrade pored crnog “golfa” pronađene su rukvice GPS, daljinski i 900 grama eksploziva koje su pridnici ekipe za antiterorističke preglede deaktivirali.

Isti izvor pojasnio je da inspektori provjeravaju ko je bio meta napada.

“Policija posebnu zahvalnost duguje građanima koji su prijavili sumnjivo ponašanje ova dva lica i time aktivno doprinijeli otkrivanju i rješavanju ovog krivičnog djela. Nadamo se će građani i ubuduće prijavljivati policiji zapažanja koja mogu biti korisna i time doprinositi prevenciji kriminaliteta i očuvanju bezbjednosti u njihovoj lokalno zajednici”, saopšteno je iz Uprave policije.

Uviđajem rukovodi viši državni tužilac Miloš Šoškić, a u toku je izuzimanje video zapisa.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com