Slovenci zabranili Topmspona, večeras će ih zabavljati Ceca - Volim Podgoricu

Slovenci zabranili Topmspona, večeras će ih zabavljati Ceca

Dok je hrvatskom pjevaču Marku Perkoviću Tompsonu zabranjen večerašnji nastup u Mariboru, folk zvijezdu Cecu Ražnatović večeras očekuju ovacije u rasprodatoj ljubljanskoj dvorani “Gospodarsko rastavišče”.

Vlasti u Mariboru smatraju da nije nastup Tompsona, poznatom po oštrim političkim stavovima, ne bi bio bezbjedan.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je tim povodom slovenačkom kolegi Borutu Pahoru kazala da je muzika tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktivne.

U internet diskusijama pojavilo se i zanimljivo pitanje – kako to da su Tompson i njegova muzika u Mariboru nepoželjeni, kad tamo često nastupa Ceca, udovica Željka Ražnatovića Arkana kojeg nazivaju ratnim zločincem, pa čak i roker Bora Đorđević sa Ribljom čorbom, koji je pred kraj nekadašnje Jugoslavije u jednoj pjesmi uvredljivo poručio “hoće da se ocijepe bečki konjušari i kočijaši”.

I novinar slovenačkog nedeljnika “Reporter” pita se zašto političari ne zabranjuju koncerte nekih srpskih pjevača, poput Baje Malog Knindže koji u svojim pjesmama hvali četnike i vojvode, i slavi Radovana Karadžića, haškog osuđenika.

(Novosti.rs)

2 komentara

  1. I just like the valuable info you supply for your articles. I’ll bookmark your blog and check again right here regularly. I am quite certain I will learn lots of new stuff proper right here! Good luck for the following!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com