KAO SKADAR NA BOJANI: Sportska hala u Zeti gradi se punih 17 godina (VIDEO) - Volim Podgoricu

KAO SKADAR NA BOJANI: Sportska hala u Zeti gradi se punih 17 godina (VIDEO)

17 godina je prošlo od kada je počela gradnja sportske hale u Zeti. Megalomanski projekat, koji nikada nije doveden do kraja, nije prioritet, ali u Gradskoj Opštini Golubovci kažu da nisu od njega odustali. Sada im je prioritet gradnja Srednje stručne škole u Zeti, u okviru koje će biti izgrađena sportska hala sa oko pet stotina mjesta. Iz opozicije postavljaju pitanje odgovornosti za protraćeno vrijeme i novac poreskih obveznika.

“Najveći problem je što je prošlo skoro dvije decenije od kada je ta priča zaigrala. Dobili smo jedno ogromno, veliko ništa, čak i opasno, obzirom da objekat nije obezbjeđen, da može doći ko god i šta raditi, dobili smo jedan veliki problem”, kazao je Aleksandar Kojičić, odbornik DF-a.

U Gradskoj opštini Golubovci kažu da nisu odustali od hale, ali da trenutno nije prioritet.

“Trenutno u fazi konzervacije i čeka trenutak kada ćemo mi moći da nastavimo sa tom gradnjom, znači mi nismo od toga odustali. Tražimo projekat koji će da po našem mišljenju ogormne troškove za završetak te dvorane smanji za preko pola”, kazao je Dušan Radonjić, predsjednik GO Golubovci.

Radonjić tvrdi da se više isplati da za pet miliona eura izgrade Srednju školu u okviru koje će biti sportska hala sa 500 mjesta.

“Da li uložiti sedam miliona u završetak hale ili uložiti pet, pet ipo miliona u izgradnju Srednje škole sa sportskom dvoranom kapaciteta koji zadovoljavaju potrebe Zete, ja mislim da je svakome jasan izbor.”

U Zeti kažu da je Srednja škola itekako potrebna tom kraju.

“Objekat od pet ipo hiljada kvadrata, koji će biti kapaciteta 800-850 učenika i moći će da primi sve polumaturante sa ovog područja. Odjeljenje gimnazije, dva odjeljenja poljoprivredne škole, jedno odjeljenje ekonomske škole i dva odjeljenja tehničke, odnosno elektro škole. U okviru te Srednje stručne škole, ono to je suština, naći će se sportska dvorana kapaciteta 500 fiksnih mjesta, uz mogućnost instalacije teleskopskih tribina za košarkaške utakmice, dvorana će imati dimenzije rukometnog terena, imaće sve potrebne sadržaje”, kaže Radonjić.

Vlast u Zeti tvrdi da bi srednja škola trebalo da bude završena do kraja naredne godine.

“Optimistično moje predviđanje da tu Srednju školu damo korisnicima u septembru 2018. godine, ali moram priznati da neću biti nezadovoljan ni ako taj rok bude malo pomjeren”, dodaje Radonjić.

A gradnja sportske hale, koja je sada samo jedan veliki betonski kostur-jedno je od predizbornih obećanja na osnovu kojih DPS vlada Golubovcima od formiranja te gradske opštine. Sada se postavlja pitanje odgovornosti za megalomanski projekat.

“Ogromno vrijeme, skoro dvije decenije koje su potrošene i ogroman novac, za pojmove jednog običnog smrtnika, mislim da se radi o preko milion eura”, smatra Aleksandar Kojičić, odbornik DF-a.

Iz opozicije upozoravaju da rješenje za napušteno gradilište nije na vidiku.

“Niko ne pokušava da nađe, niko ne ide da pokuša da dovede nekog investitora, jer ovo nije grinfild investicija, ovo je grejfild investicija, znači došla je do nekog određenog nivoa, možda do polovine i niko ne priča o tome da se bilo šta uradi da se ovaj objekat i njegova okolina privedu nekoj namjeni”, kaže Kojičić.

I da se građanima tako vrati bar dio novca koji je već uložen. U toku 17 godina.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com