Lajčak: Ulazak Crne Gore u NATO donosi jačanje njenog ekonomskog, političkog i bezbjednosnog profila - Volim Podgoricu

Lajčak: Ulazak Crne Gore u NATO donosi jačanje njenog ekonomskog, političkog i bezbjednosnog profila

Ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak ocijenio je u intervjuu zagrebačkom “Večernjem listu” da se Crna Gora ulaskom u NATO definitivno pozicionira na svjetskoj mapi i da taj čin donosi jačanje ekonomskog, političkog i bezbjednosnog profila naše zemlje, saopšteno je iz Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

“Ulazak Crne Gore u NATO šalje veoma važam signal: da je politika otvorenih vrata živa i konkretna, čime i Savez potvrđuje da je kredibilna organizacija i da nagrađuje one koji su spremni prihvatiti i uvesti u život teške reforme. Crna Gora jasan je dokaz toga. Uvjeren sam da će Savez i kroz Crnu Goru proširiti stabilnost i sigurnost u ovoj i dalje krhkoj regiji i da će Podgorica postati promotor regionalne suradnje i ojačati imidž pouzdanog i jasnog saveznika” rekao je Lajčak.

U intervjuu na teme situacije i odnosa na Zapadnom Balkanu koji “Večernji list” objavljuje danas pod naslovom “Odnosi na Balkanu su napeti. Ali nadam se da politički vođe neće dopustiti nove sukobe”, ministar vanjskih poslova Slovačke završava razgovor ocjenama o posljednicama predstojećeg ulaska Crne Gore u NATO.

“Ulazak u NATO značit će jasno i definitivno pozicioniranje Crne Gore na svjetskoj mapi i donosi jačanje njenog ekonomskog. političkog i sigunosnog profila. Ulaskom u NATO Crna Gora pokazuje da je ispunila mnoge tražene demokratske standarde čime je ispunila i dio kriterijuma za ulazak u EU”, rekao Lajčak.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com