Mandić: Srpski narod nema nikakvog razloga da slavi 21. maj - Volim Podgoricu

Mandić: Srpski narod nema nikakvog razloga da slavi 21. maj

Srpski narod nema nikakvog razloga da slavi 21. maj, jer nećemo valjda da slavimo činjenicu da je toga dana kriminalna hobotnica na čelu sa Milom Đukanovićem odlučila da nam ukrade zajedničku državu i podijeli naš narod, kazao je danas u Budvi lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Danas je, kako su saopštili iz te partije ispred prostorija opštinskog odbora NSD svečano podignuta srpska trobojka, a tom činu je prisustvovao predsjednik Stranke Andrija Mandić, kao i predsjednici opštinskih odbora DNP, DSS i SNP .

“Šta bi danas dali, recimo, crnogorski separatisti da njihov politički uzor Krsto Zrnov Popović nije pisao ona pokajnička pisma kralju Aleksandru Karađorđeviću desetak godina nakon ujedinjenja Srbije i Crne Gore. On u tim pismima piše sličnim ‘stilom’ kao što poslednjih dana u saopštenjima i čestitkama pišu pojedini nekadašnji pripadnici Bloka za zajedničku državu. Krsto Zrnov kralju Aleksandru podilazi sa istim entuzijazmom kojim današnji preletačevići iz Bloka za zajedničku državu javno uklizavaju medijsko- političkoj separatističkoj eliti. Kada analizirate te tekstove pomislićete da je Krsto Zrnov bio učesnik Velike skupštine srpskog naroda u Podgorici 1918.  godine, a da su ovdašnji ujedinitelji iz 2006. godine pripadali LSCG ili SDP, a ne SNP-u ili SNS-u”, dodao je Mandić.

On navodi da je danas Crna Gora upravo onakva kakvu je priželjkivao, stvarao i na, kako tvrdi, brutalnoj referendumskoj krađi dobio Milo Đukanović – “ona je otklon od istorijske Crne Gore i njenih vjekovnih saveznika, diktatura u kojoj se vrše progoni i hapšenja političkih neistomišljenika i diskriminiše srpska nacionalna zajednica”.

“Današnja Crna Gora je Đukanovićev privatni posjed u kome su građani opljačkani, a diktatorovi rođaci i prijatelji-partneri iz kriminalnog miljea raspolažu ogromnim bogatstvom stečenim pljačkom Crne Gore”, naveo je on.

Mandić tvrdi da je u političkoj karijeri imao veliku privilegiju da prije jedanest godina u ime Bloka za zajedničku državu Miroslavu Lajčaku, predstavniku EU za referendum u CG, saopšti da Blok za zajedničku državu ne priznaje rezultate referenduma, zato što to nije bilo slobodno izjašnjavanje građana “već brutalna režimska krađa”.

“Tom čovjeku i briselskoj administraciji smo pokazali na hiljade konkretnih dokaza kojima smo potkrijepili naše tvrdnje. Što se tiče našeg bloka, mi nikada nećemo pružiti ruku Milu Đukanoviću i čestitati mu stvoreni privatni posjed jer je do njega došao krađom, a ne poštenim  radom, uloženim trudom i, u konačnom, narodnom voljom. Do današnjeg dana se nije desilo ništa novo što bi nas pokolebalo u našoj tadašnjoj odluci. Mi Crnu Goru doživljavamo kao našu zemlju koju smo naslijedili od naših predaka i uradićemo sve što je u našoj moći da ona postane demokratsko i slododno društvo”, kazao je on.

Jedan od lidera DF konstatuje da neki pripadnici nekadašnjeg Bloka za zajedničku državu danas, “napadnim i smiješnim čestitkama za 21. maj, brukaju i sramote vlastitu prošlost i nedostojno podilaze crnogorskim separatistima”.

“Znamo da su u pisanju i ‘slanju’ tih čestitki, novopočenim slavljenicima 21. maja pomagali oni antisrpski medijsko-tajkunski i NVO centri, koji su podržavali svaku krađu izbora koju je sproveo kriminalni režim, a naročito su snažno podržali najveću krađu u istoriji CG, onu na referendumu 2006. Takvi i danas plasiraju laž da je svaka borba za prava srpskog naroda u Crnoj Gori pomoć Milu Đukanoviću. Većina od tih ‘pametara’ su ostrašćeni mrzitelji Srba koji imaju zadatak da anesteziraju srpski narod kako bi on bio nasilno asimilovan zato što su Srbi jedini koji pružaju otpor okupaciji i aneksiji Crne Gore od strane NATO pakta. Takvima ćemo se žestoko suprotstaviti, jer su oni isto zlo za naš narod kao što je i Đukanović”, poručio je on.

Politika Bloka za zajedničku državu starija je od svih njih, tvrdi Mandić, i dodaje da je to u suštini program Sv. Petra Cetinjskog, koji se, kako poručuje, ne može ubiti i uništiti jednom referendumskom krađom.

“Mi koji pripadamo toj ideji i velikoj zavjetnoj misli našeg naroda nećemo ni u ovim teškim i smutnim vremenima ni milimetra odstupiti od nje, a kamoli promijeniti stranu. A u međuvremenu ćemo biti pošten partner svima onima koji žele da mijenjaju ovakvu Crnu Goru kako bi ona postala slobodna i zemlja svih njenih građana”, poručio je lider DF-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com