PODGORICA: Spriječena likvidacija na Zabjelu (VIDEO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Spriječena likvidacija na Zabjelu (VIDEO)

Dejan Deletić sumnjiči se da je juče ujutru oko osam časova sa Milanom Lješnjakom koji je u bjekstvu, postavio eksplozivnu napravu ispod “golfa” koji je Radojica Zeković koristio po izlasku iz zatvora.Likvidacija je spriječena pošto su građani vidjeli dvojicu maskiranih muškaraca kako postavljaju sumnjivu napravu ispod automobila, o čemu su obavijestili policijuDeaktiviranjem eksplozivne naprave koja je bila postavljena ispod vozila “golf” u podgoričkom naselju Zabjelo policija je spriječila likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića. Zbog sumnje da je postavio ekploziv ispod auta, uhapšen je Beranac Dejan Deletić (25), dok policija traga za njegovim pomagačem Milanom Lješnjakom.Deletić se u policijskim evidencijama vodi kao blizak takozvanom škaljarskom klanu. On i Lješnjak su tjelohranitelji Podgoričanina Stevana Stamatovića, koji je takođe prema bezbjednosnim podacima blizak ovoj kriminalnoj grupi.

Zeković, koji je bio meta napada, služi kaznu od 17 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva u predmetu “Jadranska straža”, a blizak je rivalskom “kavačkom klanu”. Dan prije napada koji je osujećen zahvaljujući prijavi građana on je izašao iz spuškog zatvora na slobodan vikend, piše Dan.

Automobil “golf 5” registarskih oznaka PG FU 954 bio je parkiran ispred zgrade u Ulici 27. marta na Zabjelu. Stanari su juče ujutru, oko osam časova, primijetili dvojicu sumnjivih muškaraca pored vozila. Odmah su obavijestili policiju, koja se uputila na lice mjesta. Po dolasku službenika policije, osumnjičeni su počeli da bježe. Zahvaljujući građaninu koji je Deletića pratio vozilom, on je ubrzo uhapšen, dok je njegov pomagač uspio da pobjegne.

Policija je utvrdila da je ispod automobila postavljena naprava od 900 grama ekploziva, velike razorne moći. Vlasnik “golfa” M.B. iz Podgorice odmah je dao izjavu policiji. Istražitelji su odmah zaključili da on nije meta napada i da je vozilo nekoliko puta mijenjalo vlasnika. Utvrđeno je da je vozilo u poslednje vrijeme promijenilo više vlasnika, a tri vlasnika su saslušana tokom dana. Ipak, operativni podaci ubrzo su pokazali da je eksploziv bio namijenjen Zekoviću.

Policija je utvrdila da je napad dugo planiran i da su organizatori imali pomoć iz zatvora. Naime, njima je javljeno kada je Zeković izašao na vikend, nakon čega su ga pratili i postavili eksploziv pod njegovo vozilo.

“Vozilo nije prevođeno prilikom svake kupovine, što je otežavalo policiji da uđe u trag svim vlasnicima”, kazao je Danu sagovornik iz policije.

Policija sumnja da je i ovaj događaj nastavak obračuna između sukobljenih kriminalnih klanova iz Kotora.

Zeković, koji je bio meta napada, odlukom Apelacionog suda iz 2013. godine pravosnažno je osuđen u predmetu “Jadranska straža”, u kojem je suđeno optuženima za ubistvo Vladimira Rakočevića i ukrajinskog državljanina Adalberta Šuta.

Okrivljeni Dragan Zindović, Radojica Zeković, Rajko Knežević i Aleksandar Zečević osuđeni su na po 17 godina zatvora.

 

Iznajmili stan u blizini mjesta napada

Stanarka zgrade ispred koje je bio parkiran “golf” koji je koristio Zeković za Dan je ispričala da je oko 8 sati izašla na terasu i ispred zgrade vidjela dva krupna maskirana muškarca.“Jedan je nosio laptop. Pitala sam ih: Momci, da vam nije vruće? Oni su odmahnuli rukom. To me zaintrigiralo. Htjela sam da pođem do automobila da ostavim neku kesu. Međutim, policija me je vratila nazad. Ponovo sam sišla i pošla u prodavnicu da kupim hljeb. Ispred vozila oko kojeg su se muvali ti momci vidjela sam bačene rukavice i toki-voki. Čula sam komšije koje pričaju da je postavljena bomba ispod vozila. Rekli su mi i da su ta dva momka bježala od policije. Jedan je pobjegao prema Ljuboviću, a drugi prema OŠ “Oktoih”. Ovoga što je bježao prema školi pratio je kolima komšija iz susjedne zgrade i bio na vezi sa policijom”, ispričala je stanarka zgrade ispred koje se sve odigralo.

Njene komšije kažu da je automobil registrovan na izvjesnog M.B. Oni su istakli da je vozilo nekoliko puta preprodavano i da niko nije znao ko ga je vozio.

“To nije vozilo stanara ove zgrade. Nikada tu nije bilo parkirano. Rečeno nam je da je bomba imala 900 grama i da bi sve uništila da je eksplodirala. Priča se i da su momci koji su je postavili noć prije toga bili smješteni u zgradi preko puta, gdje su iznajmili stan na dan. Čuli smo i to da je jedan od njih uhapšen i da je povezan sa “škaljarskim klanom”, rekli su stanari zgrade na Zabjelu.

 (Dan/Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com