PODGORICA: Zabjelčanka spriječila mafijašku likvidaciju - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zabjelčanka spriječila mafijašku likvidaciju

Starija Zabjelčanka najzaslužnija je što je policija juče sMafija

priječila još jednu mafijašku likvidaciju – ona je   prijavila da se dvije sumnjive osobe  vrzmaju oko  automobila u tom podgoričkom naselju, nakon čega je uslijedilo hapšenje  člana škaljarskog klana Dejana Deletića (25).

Taj Beranac i njegov sugrađanin Milan Lješnjak prethodno su postavili eksplozivnu napravu ispod “golfa V” podgoričkih registracija, a zatim pokušali da pobjegnu kada su ugledali policajce. Lješnjak je u tome uspio.

Upućeni tvrde da su njih dvojica tjelohranitelji  Podgoričanina Stevana Stamatovića, navodno visokopozicioniranog člana  kriminalnog klana iz Škaljara.

Televizija Vijesti objavila je da je njihova meta navodno bio Radojica Zeković, za koga tvrde da je pripadnik suparničkog – kavačkog klana.

Krvavi obračuni pripadnika te dvije grupacije traju godinama.

Jeste li dobro?

Prema saznanjima “Vijesti”, Zabjelčanka je zastala prolazeći pored Deletića i Lješnjaka, nakon što je primijetila  da jedan ima kapuljaču navučenu preko glave.

Izvor “Vijesti” tvrdi da im je tada prišla,  pitala ih da li su dobro i da li je hladno momku koji se pokrio  kapuljačom…

Nakon toga vratila se u stan i pozvala policiju.

“Policija posebnu zahvalnost duguje građanima koji su prijavili sumnjivo ponašanje ova dva lica i time aktivno doprinijeli otkrivanju i rješavanju ovog krivičnog djela. Nadamo se da će građani i ubuduće prijavljivati policiji zapažanja koja mogu biti korisna i time doprinositi prevenciji kriminaliteta i očuvanju bezbjednosti u njihovoj lokalnoj zajednici”, piše u jučerašnjem saopštenju Uprave policije.

Naprava deaktivirana

Policajci su brzo po pozivu stigli na teren, uhapsili jednog od osumnjičenih, a ekipa  za antiterorističke preglede  deaktivirala je eksplozivnu napravu postavljenu ispod vozila…

“Pretragom lica mjesta koju je izvršila podgorička policija, pronađene su rukavice GPS sistem – blokator i daljinski upravljač koji služi za aktiviranje eksplozivne naprave. Daljim pregledom parking prostora ispod vozila …  pronađena je eksplozivna naprava težine oko 900 grama. Pozvan je tim za PDZ koji je uspješno deaktivirao eksplozivnu napravu”, navodi se u tekstu iz policije.
Deletića, Lješnjaka, Stamatovića i njegovog prijatelja Milića Minju Šakovića policija je 15. februara pretresla u podgoričkom hotelu Hilton.
Kod njih i još nekoliko osoba koje su bile sa Stamatovićem i Šakovićem policija tada nije pronašla nedozvoljene predmete.

Zeković bio u Poluotvorenom odjeljenju  kada je ubijen Đurić

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Zeković je iz zatvora  izašao na vikend odsustvo. On kaznu u sada služi u  Poluotvorenom odjeljenju spuškog zatvora, pa na vikend odsustvo ima pravo  prema Pravilniku o kućnom redu.

Izvori “Vijesti” tvrde da je u tom odjeljenju bio i u vrijeme ubistva Dalibora Đurića, takođe pripadnika škaljarskog klana.

Zeković je prije par godina osuđen na 17 godina zbog dvostrukog ubistva i ranjavanja  u bašti restorana Jadranska straža” u Budvi,  septembra 2007. godine.

Tada su ubijeni Vladimir Rakočević i Adalbert Šut, a ranjeni Vladimir Janković i Željko Janković.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com