Ciklus filmova „Filmski džokeri – Džoni Dep“ - Volim Podgoricu

Ciklus filmova „Filmski džokeri – Džoni Dep“

U okviru filmskog programa Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” od 23. do 26.maja, organuzijemo reviju posvećenu slavnom holivudskom glumcu Džoniju Depu, a projekcije filmova su uobičajeno u sali DODEST od  20 sati. Ulaz je besplatan.

Neobična priča “Ed Wood” o životu i radu reditelja Edvarda D. Vudu Džuniora reditelja Tima Bartona otvoriće filmski ciklus u utorak, 23.maja, a naredna tri dana prikazaćemo:  24.maja -“Mrtav čovjek” (1995), 25.maja – “Benny & Joon” (1993) i 26.maja – “Donnie Brasco” (1997).

Inače, svoj filmski debi jedan od najuspješnijih glumaca današnjice za koga su karakteristične veoma neobične uloge i sjajne transformacije imao je 1984.godine u filmu “Strava u ulici Bestova”. Godinu kasnije snima dva filma “Privatno odmaralište” i “Sporo sagorijevanje”, a devedesetih godina glumi u filmu “Edvard Makazoruki”. Deset godina je bilo potrebno da prođe od Depove prve uloge da bi postigao status holivudske zvijezde. Sa filmom “Don Huan del Marko” dospijeva u centar interesovanja. Njegov glumački talenat biva hvaljen od strane kritičara i po prvi put dobija pažnju kakvu zaslužuje. Kraj devedesetih godina donosi veliki uspon kada je u pitanju njegova karijera. Iz tog perioda posebno se izdvajaju uloge koje je tumačio u komediji “Paranoja u Las Vegasu”, kao i uloga u filmu Romana Polanskog “Deveta kapija”. Iste godine glumi u Tim Bartonovom horor filmu “Uspavana dolina” koji je osvojio brojne nagrade uključujući i “Oskara” u kategoriji najbolja scenografija.

Godine 2000. dobija glavnu ulogu u romantičnoj komediji “Čokolada”, a godinu kasnije ulogu Džeka Spraoua u filmskom serijalu “Pirati sa Kariba” koja mu donosi nominaciju za “Oskara” u kategoriji najbolji glavni glumac. Džoni Dep je postao poznat glumeći uglavnom neobične i ekscentrične likove. U animiranom porodičnom filmu “Rango” učestvuje 2010.godine gdje je pozajmio glas glavnom junaku, a sljedeće godine snima drugi nastavak “Pirata sa Kariba”. Godine 2012. oprobao se i kao producent filma “Mračne sjenke”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com