PODGORICA: Mijenja se DUP Zabjelo, evo gdje će biti NOVA ŠKOLA - Volim Podgoricu

PODGORICA: Mijenja se DUP Zabjelo, evo gdje će biti NOVA ŠKOLA

Mijenja se DUP Zabjelo 8 i izmjene i dopune ovog planskog dokumenta do 2. juna su na javnoj raspravi.

Plan će pokriti prostor od 73,55 hektara, a kontaktne zone plana sa sjevera su zahvat DUP-a Titeks i prostor obuhvaćen UP-om Hemomont, sa sjeveroistoka Ulicom vojvode Ilije Plamenca.

Na istočnoj strani granica se poklapa sa Ulicom princeze Ksenije dok je sa juga i jugozapada kompletan prostor DUP-a ograničen Ulicom Vojislavljevića.

U okviru zahvata DUP-a izdvajaju se površine stanovanje male i srednje gustine, centralnih djelatnosti, školstva i socijalne zaštite, sporta i rekreacije, mješovite namjene, pejzažnog uređenja, komunalne infrastrukture i objekata i saobraćajne infrastrukture.

“Stanovanje manjih gustina je zastupljeno u okviru zone D na potezu između novoplanirane škole i mješovite namjene prema Ulici Vojislavljevića. Uz stanovanje kao pretežnu namjenu moguća je organizacija sadržaja u funkciji trgovine, ugostiteljstva, usluga, administracije, kao i drugih sadržaja koji mogu podržati stanovanje kao primarnu namjenu. Maksimalna planirana spratnost, u okviru namjene je P+2+Pk. Stanovanje srednjih gustina je zastupljeno kao pretežni vid stanovanja u okviru prostora i to u zonama A,B,C,E,F i H. Maksimalna spratnost u okviru namjene je P+3+Pk”, piše u dokumentu.

U dokumentu je naznačeno da su centralne djelatnosti planirane na dvije parcele.

“Postojeći administrativni objekat u zoni B u okviru dvorišta vrtića se kao takav zadržava. Druga parcela centralnih djelatnosti u okviru zone E opredijeljena je za organizaciju trgovinskog centra sa tržnicom i pijacom. U okviru namjene školstvo i socijalna zaštita planirano je zadržavanje postojeće škole i vrtića u Zoni B i to u postojećim gabaritima uz mogućnost intervencija u smislu tekućeg održavanja i poboljšanja uslova korišćenja i izgradnja nove škole koja je planirana u zoni D. Površina zadržana je na mjestu balon hale koja je u završnoj fazi izgradnje u zoni C, kao i na novoplaniranoj parceli u okviru zone A na kojoj se planira izgradnja pomoćnog fudbalskog terena sa pratećim sadržajima kao što su svlačionice, tribine”, navodi se u dokumentu.

Površine za mješovitu namjenu opredijeljene su uz Ulicu Vojislavljevića i uz Ulicu Ilije Plamenca. Uz ovu saobraćajnicu u okviru blokova 2 i 3 planira se izgradnja stambeno-poslovnih objekata sa šest nadzemnih etaža.

(Izvor: Dan)

1 komentar

  1. This method posting generally have a good deal of guests. Make a plan to support it? This task offers a awesome amazing take over factors. We experiencing a single thing huge in addition to extensive produce home elevators is a vital component.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com