SDP optužio Vučića za tenzije u CG: “Zajednički koordinator DF-a i DPS-a” - Volim Podgoricu

SDP optužio Vučića za tenzije u CG: “Zajednički koordinator DF-a i DPS-a”

U Socijaldemokratskoj partiji smatraju da je “zajednički koordinator DF-a i DPS-a Aleksandar Vučić dao nalog svojim partnerima da se podizanjem tenzija i širenjem podjela čuvaju poljuljani rejtinzi”.

“Očigledno je da pojedine političke strukture Dan nezavisnosti doživljavaju kao priliku da izazovu podjele među ljudima, jer očigledno nemaju što drugo da ponude građanima Crne Gore”, poručuju iz ove partije.

“”Zajedničkim naporima” saradnika Putinove Jedinstvene Rusije iz ove dvije strukture se pokušavaju unijeti podjele po nacionalnim linijama, ali su građani naše zemlje shvatili da se na podjelama ne može graditi zajednička kuća. U Crnoj Gori nam ne treba povratak u devedesete, ni u retorici i ikonografiji, a o ratnim i ekonomskim prilikama da i ne govorimo”, navodi se u saopštenju SDP-a.

“Ne treba nam ni “SAOizacija” pojedinih regija Crne Gore i što se nas iz SDP-a tiče bićemo na braniku građanske, evropske i tolerantne Crne Gore, baš kao što smo to bili i devedesetih. Politika podjela i daljeg vođenja završenih bitaka je jedino što dvije strukture koje dijele Crnu Goru mogu da ponude građanima i zbog toga im je podrška svakim danom sve manja.”

“Manja je i u Kotoru u kojem do nogu poraženi DPS pokušava ubrati jeftine političke poene partijskim “čestitanjem” Dana nezavisnosti, valjda zaboravljajući da su njihovi čelni  ljudi bili (rame uz rame sa članovima današnjeg DF) u napadu na Dubrovnik, sa pozicija komadanta artiljerije ili švercera oružja. Dosta je nama vašeg “patriotizma” koji traje sve do presude za organizovani kriminal kad se ekspresno odričete crnogorskog držaljanstva”, zaključuju iz parije.

(Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com