“ŠKALJARAC” UHAPŠEN ZBOG PLANIRANJA LIKVIDACIJE RADOJICE ZEKOVIĆA - Volim Podgoricu

“ŠKALJARAC” UHAPŠEN ZBOG PLANIRANJA LIKVIDACIJE RADOJICE ZEKOVIĆA

De­ak­ti­vi­ra­njem eks­plo­ziv­ne na­pra­ve ko­ja je bi­la po­sta­vlje­na is­pod vo­zi­la „golf” u pod­go­rič­kom na­se­lju Za­bje­lo po­li­ci­ja je spri­je­či­la li­kvi­da­ci­ju Nik­ši­ća­ni­na Ra­do­ji­ce Ze­ko­vi­ća. Zbog sum­nje da je po­sta­vio ek­plo­ziv is­pod auta, uhap­šen je Be­ra­nac De­jan De­le­tić (25), dok po­li­ci­ja tra­ga za nje­go­vim po­ma­ga­čem Mi­la­nom Lje­šnja­kom.
De­le­tić se u po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma vo­di kao bli­zak ta­ko­zva­nom ška­ljar­skom kla­nu. On i Lje­šnjak su tje­lo­hra­ni­te­lji Pod­go­ri­ča­ni­na Ste­va­na Sta­ma­to­vi­ća, ko­ji je takođe prema bezbjednosnim podacima blizak ovoj kriminalnoj grupi. Ze­ko­vić, ko­ji je bio me­ta na­pa­da, slu­ži ka­znu od 17 go­di­na za­tvo­ra zbog dvo­stru­kog ubi­stva u pred­me­tu „Ja­dran­ska stra­ža”, a bli­zak je ri­val­skom „ka­vač­kom kla­nu”. Dan pri­je na­pa­da ko­ji je osu­je­ćen za­hva­lju­ju­ći pri­ja­vi gra­đa­na on je iza­šao iz spu­škog za­tvo­ra na slo­bo­dan vi­kend.
Auto­mo­bil „golf 5” re­gi­star­skih ozna­ka PG FU 954 bio je par­ki­ran is­pred zgra­de u Uli­ci 27. mar­ta na Za­bje­lu. Sta­na­ri su ju­če uju­tru, oko 8 ča­so­va, pri­mi­je­ti­li dvo­ji­cu sum­nji­vih mu­ška­ra­ca po­red vo­zi­la. Od­mah su oba­vi­je­sti­li po­li­ci­ju, ko­ja se upu­ti­la na li­ce mje­sta. Po do­la­sku slu­žbe­ni­ka po­li­ci­je, osum­nji­če­ni su po­če­li da bje­že. Za­hva­lju­ju­ći gra­đa­ni­nu ko­ji je De­le­ti­ća pra­tio vo­zi­lom, on je ubr­zo uhap­šen, dok je nje­gov po­ma­gač uspio da po­bjeg­ne.
Po­li­ci­ja je utvr­di­la da je is­pod auto­mo­bi­la po­sta­vlje­na na­pra­va od 900 gra­ma ek­plo­zi­va, ve­li­ke ra­zor­ne mo­ći. Vla­snik „gol­fa” M.B. iz Pod­go­ri­ce od­mah je dao iz­ja­vu po­li­ci­ji. Is­tra­ži­te­lji su od­mah za­klju­či­li da on ni­je me­ta na­pa­da i da je vo­zi­lo ne­ko­li­ko pu­ta mi­je­nja­lo vla­sni­ka. Utvr­đe­no je da je vo­zi­lo u po­sled­nje vri­je­me pro­mi­je­ni­lo vi­še vla­sni­ka, a tri vla­sni­ka su sa­slu­ša­na to­kom da­na. Ipak, ope­ra­tiv­ni po­da­ci ubr­zo su po­ka­za­li da je eks­plo­ziv bio na­mi­je­njen Ze­ko­vi­ću.
Po­li­ci­ja je utvr­di­la da je na­pad du­go pla­ni­ran i da su or­ga­ni­za­to­ri ima­li po­moć iz za­tvo­ra. Na­i­me, nji­ma je ja­vlje­no ka­da je Ze­ko­vić iza­šao na vi­kend, na­kon če­ga su ga pra­ti­li i po­sta­vi­li eks­plo­ziv pod nje­go­vo vo­zi­lo.
– Vo­zi­lo ni­je pre­vo­đe­no pri­li­kom sva­ke ku­po­vi­ne, što je ote­ža­va­lo po­li­ci­ji da uđe u trag svim vla­sni­ci­ma– ka­zao nam je sa­go­vor­nik iz po­li­ci­je.
Po­li­ci­ja sum­nja da je i ovaj do­ga­đaj na­sta­vak ob­ra­ču­na iz­me­đu su­ko­blje­nih kri­mi­nal­nih kla­no­va iz Ko­to­ra.
– Slu­žbe­ni­ci Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca su li­ši­li slo­bo­de De­ja­na De­le­ti­ća (25) iz Be­ra­na, na­sta­nje­nog u Pod­go­ri­ci, čla­na jed­ne or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe, ko­ji je, ka­ko se sum­nja, sa još jed­nim li­cem imao na­mje­ru da ak­ti­vi­ra eks­plo­ziv­nu na­pra­vu na jed­nom vo­zi­lu u na­se­lju Za­bje­lo i ti­me pro­u­zro­ku­je ma­te­ri­jal­nu šte­tu vla­sni­ku ili da iz­vr­ši nje­go­vu li­kvi­da­ci­ju. Na­i­me, slu­žbe­ni­ci CB Pod­go­ri­ca su ju­če, oko 8.30, pri­ba­vi­li ope­ra­tiv­ni po­da­tak od gra­đa­na da se dva li­ca sum­nji­vo po­na­ša­ju na par­king pro­sto­ru u Uli­ci 27. mar­ta u na­se­lju Za­bje­lo u Pod­go­ri­ci. Pa­tro­la CB Pod­go­ri­ce je od­mah upu­će­na na li­ce mje­sta. Čim su pri­mi­je­ti­la po­li­cij­ske slu­žbe­ni­ke, ta dva li­ca su se da­la u bjek­stvo. Usli­je­di­la je po­tje­ra za nji­ma, a na­kon ne­ko­li­ko mi­nu­ta, De­le­tić je su­stig­nut i li­šen slo­bo­de, dok se za dru­gim li­cem tra­ga – sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je.
De­le­tić se na sa­slu­ša­nju bra­nio ću­ta­njem.
–To­kom pre­tra­ge li­ca mje­sta, pro­na­đe­ne su ru­ka­vi­ce, GPS si­stem – blo­ka­tor i da­ljin­ski upra­vljač ko­ji slu­ži za ak­ti­vi­ra­nje eks­plo­ziv­ne na­pra­ve. Is­pod vo­zi­la mar­ke „golf 5“ pod­go­rič­kih re­gi­star­skih ozna­ka pro­na­đe­na je eks­plo­ziv­na na­pra­va te­ži­ne oko 900 gra­ma. O do­ga­đa­ju su oba­vi­je­šte­ni nad­le­žni dr­žav­ni tu­ži­o­ci, a kri­mi­na­li­sti­ča ob­ra­da i da­lje po­li­cij­sko-tu­ži­lač­ke ak­tiv­no­sti su u to­ku. Po­li­ci­ja po­seb­nu za­hval­nost du­gu­je gra­đa­ni­ma ko­ji su pri­ja­vi­li sum­nji­vo po­na­ša­nje dva li­ca i ti­me ak­tiv­no do­pri­ni­je­li ot­kri­va­nju i rje­ša­va­nju ovog kri­vič­nog dje­la. Na­da­mo se će gra­đa­ni i ubu­du­će pri­ja­vlji­va­ti po­li­ci­ji za­pa­ža­nja ko­ja mo­gu bi­ti ko­ri­sna i ti­me do­pri­no­si­ti pre­ven­ci­ji kri­mi­na­li­te­ta i oču­va­nju bez­bjed­no­sti u nji­ho­voj lo­kal­no za­jed­ni­ci – is­ta­kli su iz po­li­ci­je.
Ze­ko­vić, ko­ji je bio me­ta na­pa­da, od­lu­kom Ape­la­ci­o­nog su­da iz 2013. go­di­ne pra­vo­sna­žno je osu­đen u pred­me­tu „Ja­dran­ska stra­ža”, u ko­jem je su­đe­no op­tu­že­ni­ma za ubi­stvo Vla­di­mi­ra Ra­ko­če­vi­ća i ukra­jin­skog dr­ža­vlja­ni­na Adal­ber­ta Šu­ta.
Okri­vlje­ni Dra­gan Zin­do­vić, Ra­do­ji­ca Ze­ko­vić, Raj­ko Kne­že­vić i Alek­san­dar Ze­če­vić osu­đe­ni su na po 17 go­di­na za­tvo­ra.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com