U SRBIJI PRVA ŽRTVA „PLAVOG KITA“: Dječak (13) se isjekao, prijetili mu ubistvom brata i roditelja - Volim Podgoricu

U SRBIJI PRVA ŽRTVA „PLAVOG KITA“: Dječak (13) se isjekao, prijetili mu ubistvom brata i roditelja

U Srbiji je prva žrtva “Plavog kita”13-godišnji J.V. iz okoline Velike Plane. On se samo zahvaljujući reakciji svojih roditelja i drugova izvukao iz kandži igrice koja tinejdžere nagoni na samopovređivanje, a na kraju i na samoubistvo.

Međutim, u ispovijesti za “Srpski telegraf” njegovi roditelji kažu da agoniji nije kraj, jer mališan sada dobija poruke sa prijetnjama smrću čitavoj porodici ukoliko bude pričao nekome o igrici.

– Sve je počelo kada smo dobili upozorenje od dječaka iz odjeljenja našeg sina koji nam je poslao poruku da on igra opasnu igricu i da može nešto strašno da se dogodi. Sve mi je bilo čudno jer je naš sin živo dijete i nije, kako se kaže, kompjuterski tip. A onda smo vidjeli da ima ogrebotine na ruci i nekako u isto vrijeme čuli o toj igrici “Plavi kit” –  započinje svoju priču Zlatko V., otac dječaka koji je, zvanično, postao  prva žrtva zlokobne igrice u Srbiji.

Kako se priča, još nekoliko djece iz istog mjesta je aktiviralo ovu igricu, ali je zvanično jedino za J.V. poznato da je ispunio i drugi zadatak – sjekao se po ruci.

– J. se poslije svega toliko uplašio i pokušao je da izbriše igricu. Međutim, to je kao neki virus, stalno se vraćala. Na kraju je morao telefon da vrati na fabričko podešavanje. Slučaj smo prijavili policiji, oni su brzo reagovali i hvala im – kaže Zlatko V.

Po njegovim i riječima njegove supruge, njihov sin je bio uplašen, ali težih posljedica nije bilo. Sa njim su pričali policajci obučeni za rad sa maloljetnicima, ali i školski psiholog i socijalni radnik.

– Svi oni su shvatili da je naš sin žrtva, ali on nije jedini. Još jedna djevojčica se isjekla po ruci, to je jedan od zadataka koje su morali da ispune. Fotografisao je povrede i poslao ih da bi dobio sljedeći izazov. Ali, kada je odustao, počele su da mu stižu prijeteće poruke: “Čuvaj se da ti ne stradaju roditelji!”, “Ubićemo ti brata”. Još uvijek se plašim, prijetnje su stizale SMS porukama, na srpskom jeziku – kaže majka dječaka, želeći da ovim putem upozori sve roditelje da obrate pažnju na svoju djecu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com