Janković: Prva titula u klubu u kojem sam ponikao je ostvarenje sna - Volim Podgoricu

Janković: Prva titula u klubu u kojem sam ponikao je ostvarenje sna

Jurili su Crvenu zvezdu cijele sezone, prestigli je četiri kola prije kraja, a onda nijesu imali namjeru da ispuste prvo mjesto – Partizan je na najljepši mogući način osvojio 27. titulu: demolirali su Mladost iz Lučana (5:0) u Humskoj 1, pun stadion je spektakularnom bakljadom proslavio lovor.

Navijači “crno bijelih” ne pamte slađu titulu, emocije su bile ogromne, a poseban pečat uspjehu su dali Crnogorci Marko Janković i Nebojša Kosović.

“Prošle sezone sam osvojio Kup sa Mariborom, ali to ne može da se poredi. Prvu seniorsku titulu sam uzeo sa klubom gdje sam praktično ponikao. Presrećan sam, ostvario mi se san. Samim tim što sam se ljetos vratio, a sada je došla titula. Ne može bolje. U stvari može, da osvojimo taj kup i da slavimo duplu krunu”, govori Janković, koji je protiv Mladosti postigao dva gola, a to je bio njegov peti pogodak u sezoni, u kojoj je odigrao 34 utakmice.

Poseban pečat Partizanovom slavlju dali su navijači…

“Iz kola u kolo se stvarala kopča na relaciji navijači igrači. Prepoznali su šta radimo, shvatili koliko j e teško ostvariti 36 utakmica bez poraza, a krajnji cilj je perfektna proslava uz trijumf od 5:0. Realno, navijači su nam vjetar u leđa, ne bi mogli bez njih”, jasan je 21-godišnji ljevokrilni vezista.

Cetinjanin je tokom sezone dokazao da je napredovao, baš kao i Nebojša Kosović koji je odigrao 20 utakmica potpisavši tri gola (postigao pogodak protiv Mladosti)…

“Da li sam bolji igrač? Jesam, ali uvijek može bolje. Vjerujem da će sljedeća sezona da bude bolja. Imao sam period kada su me povrede spriječile da igram, ali osjećam da sam napredovao. I fizički, a posebno taktički kod trenera Marka Nikolića. Prihvatio sam sve njegove sugestije, bolji sam nego što sam bio”, rekao je Janković, koji jedva čeka finale Kupa protiv Crvene zvezde (27. maj), a onda će razmišljati o daljim planovima…

“Vjerovatno ostajem u Partizanu, ali fudbal je živa stvar. Vidjećemo šta će biti, ali sada mislimo samo na Kup”, zaključio je Janković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com