“Kad se Rusiji desi Mančester, Zapad to zove incidentom” - Volim Podgoricu

“Kad se Rusiji desi Mančester, Zapad to zove incidentom”

Profesor beogradskog Fakulteta bezbjednosti Milan Mijalkovski kaže da će napad u Mančesteru biti teroristički ako to zvanično kaže Vlada Velike Britanije.

On je za “Sputnjik” naveo da kako oni posmatraju ono što se dešava malobrojnim Srbima na KiM, tako on tumači napad u Mančesteru — “etnički motivisan incident”.

“Da bi eliminisali da u budućnosti ne bude takvih etnički motivisanih napada među Britancima, njihova vlast bi trebalo da se angažuje da u što boljem smislu integriše pojedince u njihov sistem i onda će takva opasnost biti otklonjena”, objašnjava Mijalkovski.

Podsjeća da je, kada se dogodio teroristički napad u Rusiji, za Zapad to bio incident.

„Pa i ovo je isto incident, to je uradio neki musliman koji je nezadovoljan. Možda je ubica, možda je samoubica, nije važno, ali napada najosjetljiviju kategoriju stanovništva s ciljem da zastraši, da skrene pažnju na nepovoljan položaj pojedinaca i da na taj način zainteresuje britansku vlast za njihova prava“, kaže Mijalkovski.

On ukazuje na to da je napad prije svega iznenađenje za britanske službe i dodaje da će se slični napadi sukcesivno ponavljati u narednom periodu.

“Teroristi su i ranije pokušavali da napadaju, ali su britanske službe bile efikasne. Spriječili su na desetine terorističkih napada koji bi možda bili čak i pogubniji od ovog koji se desio u Mančesteru“, kaže Mijalkovski.

Što se tiče odnosa Britanaca prema migrantima, ocjenjuje on, neće se promijeniti.

“London već ima restriktivnu politiku. Međutim, Britanija će biti meta napada migranata i terorista sve dok imaju dvostruke standarde prema terorizmu, jer ne mogu oni da smatraju da je terorizam samo ono što ugrožava britanski interes ili interes njihovih saveznika“, kaže Mijalkovski.

1 komentar

  1. What I wouldnt get for possess a controversy along with you relating to this. You just let them know a lot of things that come from nowhere fast in which Internet marketing fairly certain Identity use a fair picture. Your weblog is extremely good creatively, After all people will not be bored stiff. But other people who is able to see past the video clips and also the design will not be thus pleased using your generic knowledge of this specific matter.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com