Ko su najplaćenije žene u pop muzici? - Volim Podgoricu

Ko su najplaćenije žene u pop muzici?

U posljednjoj deceniji najveće zvijezde i vladari muzičkih top-lista su upravo žene.

Bijonse, Rijana, Madona, Adel i Tejlor Svift su različitih godina, različitog muzičkog stila i publike, ali svaka za sebe je uspjela da obezbijedi ogromnu zaradu na godišnjem nivou.

Njih pet su najplaćenije pjevačice na svijetu.

Na petom mjestu je Bijonse sa godišnjom zaradom od 54 miliona dolara. Zarada je zbir prodaje albuma, singlova i koncertne aktivnosti. R&B zvijezda iza sebe ima 6 albuma i skoro 40 miliona prodatih primjeraka.

Četvrto mjesto je pripalo Rijani sa zaradom od 75 miliona dolara. Zvijezda sa Barbadosa može da se pohvali sa 8 albuma i 14 pjesama koje su bile na prvom mjestu Bilbordove top-liste.

U zlatnoj sredini je kraljica pop muzike Madona sa 76,5 miliona godišnjom zaradom. O broju prodatih albuma i singlova koji su osvojili prvo mjesto top-lista ne treba ni govoriti, dovoljno je samo reći da i poslije toliko godina na muzičkoj sceni i dalje je u samom vrhu.

Na drugom mjestu je Adel sa zaradom od 80,5 miliona dolara. Žena koja vam svakom pjesmom slama srce u milion djelova ima iza sebe tri albuma i 62 miliona prodatih primjeraka istih. Ova statistika je više nego dovoljna.

I pobjednica je Tejlor Svift. Miljenica tinejdžera je daleko ispred svojih konkurenata iz pop svijeta sa zaradom od 170 miliona dolara. Singlovi i koncertna turneja Tejlor Svift su je vinuli u nebesa i učinili je pobjednicom ovog finansijskog takmičenja.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com