Koncert KUD-a “Željezničar” u KIC-u 24. maja - Volim Podgoricu

Koncert KUD-a “Željezničar” u KIC-u 24. maja

Kulturno – umjetničko društvo „Željezničar“ prirediće koncert u srijedu, 24. maja, u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

U okviru koncerta predstaviće se dječiji, omladinski, izvođački i veteranski ansambl. Koreografije koje će se izvoditi su prvenstveno iz Crne Gore, ali će publika uživati i u veselim igrama iz susjednih zemalja. Narodni orkestar predvodiće Aleksandar-Saša Magovčević.

Kulturno – umjetničko društvo „Željezničar“ osnovano je 1975. godine u Podgorici. Do sada su postigli veliki uspjeh kako u Crnoj Gori i regionu, tako i širom Evrope. Učestvovali su na mnogim Festivalima, kako revijalnog tako i takmičarskog karaktera i osvojili brojne nagrade. Ansambl broji oko 200 članova koji rade u okviru četiri grupe.

Prije dvije godine KUD je proslavilo 40 godina rada velikim jubilarnim koncertom. Umjetnički rukovodilac ansambla je Milica Živković, a koreografi i intruktori u ansamblu su Marko Jovović i Marina Braletić-Taljanović.

www.cdm.me

1 komentar

  1. I am so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com