ODLAZAK LEGENDE: Preminuo poznati glumac - Volim Podgoricu

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo poznati glumac

Engleski glumac Rodžer Mur koji se proslavio glumeći čuvenog tajnog agenta Džejmsa Bonda preminuo je danas u 89. godini života.

Njegova porodica je saopštila da je umro od raka u Švajcarskoj, prenosi Rojters.

Mur je Džejmsa Bonda glumio u sedam filmova i to “Live and Let Die” iz 1973, “The Man With The Golden Gun” iz 1974, “The Spy Who Loved Me” iz 1977, “Moonraker” iz 1979, “For Your Eyes Only” iz 1981, “Octopussy” iz 1983. i “A View To A Kill” iz 1985. godine.

Iako su mediji navodili da je i prije snimanja filma “Dr.No” bio u užem izboru za  Bonda u svojoj autobiografiji “My World Is My Bond”, koja je objavljena 2008, on je objasnio da nikada nije stekao takav utisak. Po njegovim riječima ta uloga mu je bila ponuđena, tek kada je čuveni Šon Koneri 1966. izjavio da definitivno odustaje od lika.

U istoj autobiografiji on je otkrio i da je za potrebe uloge morao da se ošiša, ali i da smrša, dok je sa druge strane poznatom tajnom agentu dao posebnu čar, jer je ubacio sopstveni humor u scenario.

Mur se, s obzirom na to da je tumačio Džejms Bonda 12 godina, najduže zadržao u tom liku. Academy Awards proglasio ga je za najboljeg Bonda 2004.  godine.

Mur se ipak sa tim nije slagao i u svojoj knjizi “Bond o Bondu” poručio je da je Danijel Krejg najbolji Bond dosad.

“Jako mi se svidio ‘Casino Royale’ i Danijel Krejg. On je divan glumac, sigurno najbolji koji je igrao Bonda”, napisao je Mur u svojoj knjizi, a prenio je britanski Telegraf 2012. godine.

Napisao je i  da je Krejg najbolje građen od sve šetorice glumaca koji su na filmskom platnu utjelovili Bonda.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com