PODGORICA: Pritvor osumnjičenima za pokušaj likvidacije na Zabjelu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pritvor osumnjičenima za pokušaj likvidacije na Zabjelu

Četvorici navodnih članova podgoričkog krimnalnog klana, koji su uhapšenih zbog sumnje da su pripremali likvidaciju osuđenika Radojice Zekovića, navodnog člana kavačkog klana, određen je pritvor do 30 dana.

U Spuž će biti poslati Milan Lješnjak, Dejan Deletić, Đorđije Božović i Stefan Balević.

Istražna sudija jutros nije saslušala Aleksandra Bojovića.

Deletić je uhapšen prije tri dana, dan kasnije Balević i Bojović, a  Lješnjak i Božović su se juče predali policiji.

Božović je tužiocima ispričao da već godinu čuva Stamatovića, i da je on angažovao  Lješnjaka  da  sa njim čuva kada taj Podgoričanin izađe u grad. Kazao je da je ne poznaje Balevića, Deletića i Bojovića.

Lješnjak je tvrdio da ne zna ko je Radojica Zeković, čiju je likvidaciju navodno pripremao sa Berancem Dejanom Deletićem, sa kojim je živio u istom stanu, kao i sa Stefanom Balevićem i povremeno sa Božovićem.

Tvrdio je da je htio da zapali automobil čovjeku kom duguje novac pod kamatu, jer je navodno on prijetio da će to njemu uraditi.

Tužiocima, međutim, nije želio da kaže kako se zove osoba kojoj navodno duguje novac.

Ispričao je da nije htio da ubije nikoga, i da za njegov plan niko nije znao.

Nije želio da otkrije od koga je kupio eksplozivnu napravu.

I on je tvrdio da samo obezbjeđuje Stamatovića.

Branilac Božovića i Lješnjaka, advokat Zoran Piperović kazao je da su obojica negirali da su članovi kriminalne organizacije.

“Božović je objasnio da je  stražar u zgradi u kojoj živi Stevan Stamatović i ništa više. Rekao je da je ponekad išao da pije kafu u hotel Hilton, dok tu sjedi Stamatović, ali tri stola dalje od njega”, kazao je Piperović.

Advokat je dodao je Lješnjak tužiocima ispričao da je imao svoje razloge da “jednom čovjeku digne u vazduh ‘golf V'”.

Advokat je dodao je Lješnjak tužiocima ispričao da je imao svoje razloge da “jednom čovjeku digne u vazduh ‘golf V'”

“Rekao je da  mu je dugovao pare na kamatu, nije htio da kaže kome i koliko duguje. Kazao je da je sam postavio napravu, da je htio da digne kola u vazduh, da je čekao da prođe jedna žene i kada je ona prošla pobjegao je jer je vidio patrolu.  Rekao je da niko nije znao za to i da je ujutro pošao to da uradi, jer je ugrabio kada je bio slobodan”, objasnio je advokat.

On tvrdi da je njegov branjenik pred tužiocima ispričao da  nije pratio članove kriminalnih klanova i policiju, za šta ga oni sumnjiče:

“Rekao je i da ne poznaje Redojicu Zekovića, ali ni nijednog Zekovića”.

Policija i tužilaštvo nezvanično tvrde da je ta grupa prije par dana u podgoričkom naselju pokušala likvidaciju Zekovića, koji je  je iz zatvora izašao na vikend odsustvo.

Tu mafijašku likvidaciju spriječila je starija Zabjelčanka – ona je   prijavila da se dvije sumnjive osobe  vrzmaju oko  automobila u tom podgoričkom naselju, nakon čega je uslijedilo hapšenje Deletića.

Zeković, za kog istražitelji tvrde da je bio meta, robija  u Poluotvorenom odjeljenju spuškog zatvora, pa na vikend odsustvo ima pravo prema Pravilniku o kućnom redu.

Izvori “Vijesti” tvrde da je u tom odjeljenju bio i u vrijeme ubistva Dalibora Đurića, takođe pripadnika škaljarskog klana.

Zeković je prije par godina osuđen na 17 godina zbog dvostrukog ubistva i ranjavanja u bašti restorana Jadranska straža” u Budvi, septembra 2007. godine.

Tada su ubijeni Vladimir Rakočević i Adalbert Šut, a ranjeni Vladimir Janković i Željko Janković.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com