PODGORICA: Žrtvi „zagoričana” zapalili auta - Volim Podgoricu

PODGORICA: Žrtvi „zagoričana” zapalili auta

Auto­mo­bi­li Dra­ga­na Ali­gru­di­ća, slu­žbe­ni­ka Upra­ve za kon­tro­lu le­ta, i nje­go­vog si­na Iva­na za­pa­lje­ni su u no­ći iz­me­đu ne­dje­lje i po­ne­djelj­ka. U pod­met­nu­tom po­ža­ru uni­šte­no je Ali­gru­di­će­vo slu­žbe­no vo­zi­lo „fi­jat” be­o­grad­skih re­gi­star­skih ozna­ka i nje­gov pri­vat­ni „lend ro­ver” pod­go­rič­kih re­gi­star­skih ozna­ka koje je koristio i njegov sin Ivan. Istraga ide u više pravaca, ali pošto se radi o mirnim ljudima koji nijesu imali nikad sukob sa zakonom, policija provjerava da li je meta napada bio upravo Ivan Aligrudić, kojeg su na bazenima SC „Morača” prebili članovi „zagoričkog klana”. Oni su zbog toga bili osuđeni, pa se i to policiji nameće kao mogući motiv.
Po­žar se do­go­dio ne­što po­sli­je po­no­ći u mje­stu Blok 9 u Pod­go­ri­ci. Auto­mo­bi­li su bi­li par­ki­ra­ni is­pred zgra­de u ko­joj Ali­gru­dići ži­ve. Pre­li­mi­nar­ni rezlta­ti od­mah su is­klju­či­li mo­guć­nost da je na vo­zi­li­ma do­šlo do sa­mo­za­pa­lje­nja, ka­ko su u pr­vi mah ne­zva­nič­no tvr­di­li iz po­li­ci­je.
Po­li­ci­ja još ni­je utvr­di­la ko je pod­met­nuo po­žar na vo­zi­li­ma slu­žbe­ni­ka Upra­ve za kon­tro­lu le­ta, kao ni mo­tiv na­pa­da. Ipak, ja­sno je da je Ali­gru­dić bio me­ta na­pa­da i da su na­pa­da­či pra­ti­li nje­go­vo kre­ta­nje. Na­i­me, Ali­gru­di­će­vo slu­žbe­no i pri­vat­no vo­zi­lo bi­la su uda­lje­na jed­no od dru­gog ta­ko da se pla­men ni­je mo­gao pre­ni­je­ti, već su na­pa­da­či za­pa­li­li oba vo­zi­la.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, utvr­đe­no je da su „fi­jat” i „lend ro­ver” po­li­ve­ni ben­zi­nom, na­kon če­ga su za­pa­lje­ni. Na­pa­da­či su od­mah za­tim po­bje­gli u ne­po­zna­tom prav­cu.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, vo­zi­lo „lend ro­ver” koristio je i Ali­gru­di­će­v si­n Iva­n, ko­ji je 2012. go­di­ne pre­tu­čen na ba­ze­ni­ma Sport­skog cen­tra „Mo­ra­ča”. On je ta­da za­do­bio te­ške tje­le­sne po­vre­de. Zbog to­ga su Pod­go­ri­ča­ni Dra­žen (27) i Alek­san­dar Bo­ri­čić (24), Ra­do­slav (32) i Vi­do­je Sta­ni­šić (27), Bo­jan Pe­jo­vić (28) i Mar­ko Šo­fra­nac (25) osu­đe­ni na ukup­no 11 go­di­na i se­dam mje­se­ci za­tvo­ra. Iako se Ali­gru­dić ni­je pri­dru­žio kri­vič­nom go­nje­nju pro­tiv „Za­go­ri­ča­na”, po­li­ci­ja kao je­dan od mo­gu­ćih mo­ti­va is­pi­tu­je i ovaj slu­čaj. Aligrudić se tada slučajno zatekao na bazenima, a tako je prebijen da i danas ima teške posledice i povrede koje još nijesu sanirane.
Sta­na­ri zgra­de is­pred ko­je su bi­la par­ki­ra­na vo­zi­la po­zva­la su po­li­ci­ju, ko­ja je sa va­tro­ga­sci­ma iza­šla na li­ce mje­sta i po­žar je ubr­zo uga­šen.
O do­ga­đa­ju je oba­vi­je­šte­no Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci, a is­tra­gu vo­di tu­ži­lac Vu­kas Ra­do­njić. Ka­ko „Dan” sa­zna­je, on je na­lo­žio da vje­štak za po­ža­re, ha­va­ri­je i eks­plo­zi­je oba­vi vje­šta­če­nje, kao i da se od­ra­de dru­ga is­pi­ti­va­nja ka­ko bi se utvr­di­lo da li po­sto­je tra­go­vi na­pa­da­ča.
Tu­ži­lac je na­re­dio i da se pre­gle­da­ju okol­ni objek­ti i da se sa njih iz­u­zmu snim­ci si­gu­r­no­snih ka­me­ra ka­ko bi se utvr­di­lo da li je na ne­kim od njih za­bi­lje­žen na­pa­dač.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com