PRIPREMA LIKVIDACIJE: Petorica u pritvoru, pretresana i kuća neformalnog suvlasnika podgoričke diskoteke - Volim Podgoricu

PRIPREMA LIKVIDACIJE: Petorica u pritvoru, pretresana i kuća neformalnog suvlasnika podgoričke diskoteke

Pet osoba zvanično je osumnjičeno za stvaranje kriminalne organizacije, koja je imala plan i sprovela pripremu likvidacije spuškog zatvorenika Radojice Zekovića, kuma pripadnika “kavačkog” klana Vladimira Roganovića, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Beogradu.

Dnevne novine saznaju da su minulih dana, nakon hapšenja osumnjičenog da je direktni izvršilac paklenog plana Dejana Deletića, službenici podgoričke policije lisice na ruke stavili su i Aleksandru Bojoviću i Stefanu Baleviću, dok su se Milan Lješnjak i Đorđije Božović juče predali, u pratnji advokata Zorana Piperovića.

Ono što je zajedničko za svu petoricu je činjenica da su svi bili pripadnici obezbjeđenja Stevana Stamatovića, jednog od istaknutih članova takozvanog škaljarskog klana i neformalnog suvlasnika podgoričke diskoteke “Beagle”. Sva petorica se sumnjiče za krivična djela “stvaranje kriminalne organizacije” i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozovnih materija”, dok se Deletiću i Lješnjaku na teret stavlja i “teško ubistvo u pokušaju”.

 

Pripadnici policije su uz naredbu nadležnog suda tokom jučerašnjeg dana izvršili pretrese na dvije lokacije u Podgorici i dvije u Beranama. Među njima je i kuća Stamatovića, koja se nalazi u naselju Malo brdo. Više sagovornika DN nije željelo da komentariše da li je šta od predmeta pronađeno i zaplijenjeno.

Prema nezvaničnim informacijama, Stamatović nije prisustvovao pretresu. Sumnja se da se nakon hapšenja pripadnika njegovog obezbjeđenja negdje sklonio, iako ga policija zvanično ne potražuje.

Zeković prvi put u petak izašao iz ZIKS-a

Iako se pred policijom pojavila osoba, koja se predstavljala kao vlasnik “golfa 5” ispod kojeg je u subotu ujutro pronađeno čak 900 grama plastičnog eksploziva, sigurnu smrt ipak je izbjegao Radojica Zeković.

On se nalazi na služenje 17-godišnje zatvorske kazne zbog slučaja “Jadranska straža” i u petak je prvi put izašao na odmor.

Osumnjičeni su, po svemu sudeći, bili dobro obaviješteni o njegovom kretanju, i odmah krenuli u akciju, kako se sumnja, u znak odmazde prema Roganoviću, čiji je kum. Nakon ovog događaja, Zeković je iz bezbjednosnih razloga odmah vraćen u ZIKS.

Pronađen i reno za bijeg

A kako se sve odigralo? Pripadnici podgoričkog Centra bezbjednosti su dobili dojavu od građana da se u podgoričkom naselju Zabjelo dvojica sumnjivaca motaju oko parkiranog “golfa”.

Samo par trenutaka kasnije, patrola se našla na prijavljenoj lokaciji, tražeći pojačanje. Deletić i Lješnjak su se odmah dali u bijeg. Lješnjaku je na kratko pošlo za rukom, ali su policajci uspjeli da sustignu Deletića, savladaju ga i uhapse i da u kratkom roku riješe enigmu njihovog sumnjivog ponašanja.

Kako su minuti odmicali, tako su se nizali dokazi o osujećenom planu ubistva Zekovića.

Ispod vozila je pronađeno i deaktivirano 900 grama eksploziva usmjerenog dejstva, što bi u prevodu značilo da je njegova moć razorna i ubitačna.

Pronađene su i rukavice, daljinski za aktiviranje eksploziva, GPS lokator i drugi predmeti.

U blizini toga mjesta policija je pronašla i automobil “reno klio” sa kojim su se Deletić i Lješnjak dovezli i sa kojim su namjeravali da pobjegnu. I vozilo je, zajedno sa drugim predmetima, zaplijenjeno i upućeno na vještačenje.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com