Brano Mićunović samo od jedne firme zaradio 360 hiljada eura - Volim Podgoricu

Brano Mićunović samo od jedne firme zaradio 360 hiljada eura

Ukup­na imo­vi­na pred­u­ze­ća Ze­ta film A.D., či­ji je pred­sjed­nik Od­bo­ra di­rek­to­ra kon­tro­verz­ni bi­zni­smen Bra­ni­slav Bra­no Mi­ću­no­vić, po­ve­ća­na je pro­šle go­di­ne u od­no­su na go­di­nu ra­ni­je, po­ka­zao je go­di­šnji fi­nan­sij­ski iz­vje­štaj ove bu­dvan­ske kom­pa­ni­je. Pre­ma tom do­ku­men­tu, ukup­na imo­vi­na Ze­ta fil­ma pro­šle go­di­ne iz­no­si­la je 2.425.919 eura, dok je u 2015. ta ci­fra iz­no­si­la 2.064.051. To prak­tič­no zna­či da je pro­fit Mi­ću­no­vi­će­vog pred­u­ze­ća la­ni po­ve­ćan za 361.418 eura.
U fi­nan­sij­skom iz­vje­šta­ju se na­vo­di da ka­pi­tal Ze­ta fil­ma iz­no­si 1.937.886 eura, a na­ve­den je gu­bi­tak od 189.076. Ne­ma ne­ras­po­re­đe­ne do­bi­ti, ni­ti du­go­roč­nih kre­di­ta ili osta­lih du­go­roč­nih oba­ve­za. Ta­ko­đe, ni­je­su evi­den­ti­ra­ne ni­ka­kve oba­ve­ze po osno­vu po­re­za na do­dat­u vri­jed­nost, ili osta­lih jav­nih pri­ho­da. U iz­vje­šta­ju se na­vo­di da ne po­sto­je ni­ka­kve ot­ku­plje­ne sop­stve­ne ak­ci­je, ni­ti oba­ve­ze po osno­vu sred­sta­va na­mi­je­nje­nih pro­da­ji, i sred­sta­va po­slo­va­nja ko­je je ob­u­sta­vlje­no. Mi­ću­no­vi­će­vo pred­u­ze­će, ta­ko­đe, ni­je evidentiralo ni­ka­kve re­zer­ve.
Li­ce od­go­vor­no za fi­nan­sij­ski iz­vje­štaj je, ka­ko se mo­že vi­dje­ti, Sen­ka Po­po­vić, dok je taj do­ku­ment pot­pi­sao iz­vr­šni di­rek­tor Ze­ta fil­ma AD, Pre­drag Mi­ću­no­vić.
Imo­vi­na Ze­ta fil­ma u Bu­dvi po­sled­njih go­di­na je u cen­tru pa­žnje jer se tu pla­ni­ra grad­nja ve­le­lep­nog ho­te­la, ali i zbog tu­žbe ra­di utvrđi­va­nja pra­va vla­sni­štva.
Prav­ni za­stup­ni­ci Fon­da­ci­je To­ma Mi­ro­va Lu­ke­ti­ća i nje­go­ve že­ne Sta­ne pod­ni­je­li su tu­žbu Vi­šem su­du pro­tiv dr­ža­ve, Op­šti­ne Bu­dva, Film­skog pred­u­ze­ća Ze­ta film AD i kom­pa­ni­je MCG Mon­te­ne­gro, is­ti­ču­ći da su im uzur­pi­ra­li ne­ko­li­ko hi­lja­da kva­dra­ta ze­mlji­šta u sa­mom cen­tru Bu­dve. Tu­žba je za­sno­va­na na ka­ta­star­skim po­da­ci­ma ko­ji, ka­ko se na­vo­di, do­ka­zu­ju nje­nu osno­va­nost, a njom se tra­ži i da Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci po­ni­šti ra­ni­ju pre­su­du ko­tor­skog su­da ko­jom se svi tu­že­ni oslo­ba­đa­ju bi­lo ka­kve oba­ve­ze da vra­te ze­mlju Lu­ke­ti­ća.
Ko­tor­ski sud je pre­su­du ko­jom oslo­ba­đa­ju Ze­ta film, dr­ža­vu, op­šti­nu i MCG Mon­te­ne­gro do­nio 26. de­cem­bra pro­šle go­di­ne. Pre­su­du je pot­pi­sao su­di­ja Pre­drag Kr­sto­ni­je­vić, i njo­me se za­htjev Fon­da­ci­je Lu­ke­ti­ća u cje­lo­sti od­ba­cu­je.
Mi­ću­no­vi­će­vo pred­u­ze­će je sa­mo tri da­na pri­je pre­su­de ko­tor­skog su­da, to jest 23. de­cem­bra pro­šle go­di­ne, do­bi­lo gra­đe­vin­sku do­zvo­lu od Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma da gra­di kon­do ho­tel u cen­tru Bu­dve. Do­zvo­lu je pot­pi­sao mi­ni­star tu­ri­zma i odr­ži­vog raz­vo­ja Pa­vle Ra­du­lo­vić, a iz­da­ta je na ime Ze­ta fil­ma i ovla­šće­nog pred­stav­ni­ka tog po­slov­nog dru­štva Ran­ka Vuk­če­vi­ća.
U skla­du sa ra­ni­jom od­lu­kom ru­ko­vod­stva Ze­ta fil­ma AD, od­lu­če­no je da ot­poč­ne iz­grad­nja objek­ta na ka­ta­star­skim par­ce­la­ma broj 2411 i 2412 KO Bu­dva, ra­di re­a­li­za­ci­je in­ve­sti­ci­o­nog pro­jek­ta, to jest iz­grad­nje objek­ta. Pre­ma ra­ni­je iz­da­tim ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kim uslo­vi­ma, Mi­ću­no­vi­će­vo pred­u­ze­će bi mo­glo da gra­di ho­tel od de­vet spra­to­va, od­no­sno 23.000 kva­dra­ta bru­to gra­đe­vin­ske po­vr­ši­ne. Ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ki uslo­vi, ko­ji su pr­vi ko­rak ka do­bi­ja­nju gra­đe­vin­ske do­zvo­le, pred­u­ze­ću iz Bu­dve da­ti su za iz­grad­nju pri­mar­nog ugo­sti­telj­skog objek­ta za pru­ža­nje uslu­ge smje­šta­ja i uslu­ge pri­pre­ma­nja i po­slu­ži­va­nja hra­ne i pi­ća.
Ki­par­ska of šor fir­ma Ana­gu­sta ku­pi­la je 2004. go­di­ne ve­ćin­ski pa­ke­t ak­ci­ja pred­u­ze­ća Ze­ta film AD.
Kra­jem 2014. go­di­ne od­lu­kom Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju, ko­jim je ta­da upra­vljao biv­ši pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić, Ze­ta film je do­bi­la pra­vo svo­ji­ne na dvi­je par­ce­le ukup­ne po­vr­ši­ne 3.600 kva­dra­ta u cen­tru Bu­dve, gdje je pred­vi­đe­na grad­nja ho­te­la.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com