Obuka za CG ljekare u Ženevi - Volim Podgoricu

Obuka za CG ljekare u Ženevi

Ministar zdravlja Kenan Hrapović potpisao je danas Memorandum o razumijevanju sa Univerzitetskom bolnicom u Ženevi, kojim je predviđeno da se crnogorskim ljekarima omogući stručno usavršavanje na toj švajcarskoj zdravstenoj ustanovi.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno kako je cilj da doktori steknu praktična iskustva i saznanja u određenim medicinskim granama.

“Zahvaljujući se renomiranom univerzitetskom centru u Ženevi na inicijativi da se kroz edukaciju pomogne crnogorskom zdravstvu, Hrapović je kazao da je Ministarstvu zdravlja cilj unapredjenje funkcionisanja zdravstvenog sistema i u krajnjem zadovoljstvo građana zdravstvenim uslugama”, navodi se u saopštenju.

Jedan od prioriteta, kako je rekao Hrapović, je edukacija mladog kadra, kao i dodatno stručno usavršavanje postojećeg medicinskog kadra, “u čemu je pomoć ženevske bolnice od velikog značaja”.

“Predstavnica Univerzitetske bolnice u Ženevi, dr Hazrija Ada Mustafić je navela da se u ovom poznatom zdravstvenom centru razvijaju i sprovode najsavremenije tehnologije i kliničke inovacije i da je njihova misija, između ostalog, prenos znanja i tehnologija”, zaključuje se u saopštenju.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com