Od sjutra obavezna elektronska registracija novih pripejd korisnika - Volim Podgoricu

Od sjutra obavezna elektronska registracija novih pripejd korisnika

Registracija novih pripejd korisnika od sjutra obavljaće se elektronski, preko posebne aplikacije, saopštili su crnogorski mobilni operateri.

Na taj način, kako dodaju, proces registracije biće automatizovan, brži i efikasniji, a mogućnost greške i eventualnih zloupotreba svedene na minimum.

“Sva ovlašćena prodajna mjesta na kojima se kupuju pripejd kartice za mobilnu telefoniju (trafike, prodavnice) opremljena su mobilnim telefonima na kojima je instalirana aplikacija za registraciju korisnika. Aplikacija omogućava da se proces registracije odvija automatski i bez čekanja, a pripejd kartica se aktivira tek nakon što se proces registracije uspješno obavi”, dodaju oni.

Prilikom kupovine pripejd paketa, kako navode, korisnik je dužan da na uvid dā identifikacioni dokument lična karta ili pasoš, sa koga se podaci upisuju elektronski, pomoću mobilnog telefona/aplikacije.

“Podaci o korisniku se, zajedno sa telefonskim brojem prepaid kartice, uparuju i šalju u informacioni sistem operatora, gdje se obavlja registracija korisnika. Nakon toga, potvrda o uspješnoj registraciji stiže na prodajno mjesto na kojem je postupak registracije započet. Uspješno registrovani korisnik svoju karticu aktivira prvim pozivom ili porukom”, dodaju oni.

Projekat elektronske registracije rezultat je, kako su saopštili, zajedničkog rada Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i operatora mobilnih elektronskih komunikacija.

“Nakon uočenih problema prilikom registracije pripejd korisnika koji kartice kupuju u prodajnim objektima ovlašćenih distrubutera, Agencija i operatori radili su na razvoju mobilne aplikacije, njenom testiranju i obezbjeđenju infrastrukture”, navode oni.

Crna Gora prva je država u regionu u kojoj će se proces registracije novih korisnika obavljati automatski, putem aplikacije osmišljene posebno za tu namjenu.

1 komentar

  1. Hi, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, would check this… IE still is the market leader and a large portion of people will miss your great writing due to this problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com