Ogorčeni na premijera: Marković se igra “gluvih telefona” - Volim Podgoricu

Ogorčeni na premijera: Marković se igra “gluvih telefona”

Mještani podgoričkog naselja Park šuma Zagorič ogorčeni su na premijera Duška Markovića, zbog njegove izjave da je sud vratio zemlju porodici Vučinić i Stamatović i optužili ga da se igra “gluvih telefona”.

“Nije sud ‘dao’ zemlju vlasnicima, iako im je plaćena. To je uradila Komisija za restiutuciju pri Ministarstvu finansija. Nemojte nas navoditi na pogrešan trag gospodine premijeru”, istaknuto je u saopštenju mještana.

Istakli su da brojne tužbe protiv njih pokrenute nakon odluke Vladine Komisije za restituciju, a to su građanske parnice.

“Na osnovu lažnog papira o vraćenom zemljištu, tuže nas. Većina presuda Osnovnog suda bila je da mi nismo sa njima u materijalno pravnom odnosu”, istakli su mještani.

Kazali su i da je zemljište Stamatovićima i Vučinićima vraćeno zbog korupcije na visokom nivou, odnosno u Vladi, što treba da je briga premijera.

“Zbog toga vas molimo za pomoć, to je Vaša nadležnost. A Vi kako hoćete, recite nam, koji su to legitimni metodi borbe protiv zloupotrebe službenog položaja. Naš problem nije sudska, već odluka korumpirane Komisije za restituciju da vrati, a ne plati ili doplati zemlju opterećenu našim kućama”, istakli su mještani.

Mještanin Milanko Vuković, nakon današnjeg ponovnog sastanka u Glavnom gradu, poručio je premijeru Markoviću da očekuju od njega da drži svoju riječ.

“Kada je prije nekoliko godina dolazio u naselje, kao predstavnik MUP-a, kazao je da nemamo nikakvu obavezu prema porodicama, kojima je vraćena zemlja i da je to problem države. Kazao je tada, da je on premijer, da bi lako riješio naš problem. A sada pobija svoje riječi”, istakao je Vuković.

On je poručio da mještani ne bježe od plaćanja zemlje, ali po razumnoj cijeni i rokovima, a ne po 35 do 40 eura, kako im dolazi po presudama.

Mještani Park šume Zagorič danas su opet razgovarali sa predstavnicima Glavnog grada o rješavanju njihovog problema.

Kako je nakon sastanka saopštio predstavnik mještana Radovan Jeremić razgovarali su sa šefom Biroa za komunikaciju sa građanima Vojislavom Nedovićem, koji im je kazao da gradonačelnik Slavoljub Stijepović radi na rješavanju problema.

“Ne mogu još uvijek ništa konkretno da nam kažu, konkretniji odgovor, kako nam je saopšteno dobićemo iduće sedmice. Problem je veliki i to su nam priznali, da li će moći da nam pomognu, vidjećemo iduće sedmice”, kazao je Jeremić.

Odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić.

Nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 metara kvadratnih zemljišta u Park šumi u Zagoriču.

Mještani su najavili da će i dalje nastaviti sa protestima i neće dozvoliti nikakve aktivnosti u naselju državnih i drugih službi.

(Vijesti)

2 komentara

  1. A friend of mine advised this site. And yes. it has some useful pieces of information and I enjoyed scaning it. Therefore i would love to drop you a quick note to express my cheers. Take care

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com