PODGORICA: Ovako izgleda fontana na Trgu Argentina (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ovako izgleda fontana na Trgu Argentina (FOTO)

Fontanu na Trgu Argentina koji se nalazi sa južne strane Gradskog stadiona u Podgorici radnici na gradilištu danas su testirali i, kako su nam kazali, ispravna je.

“Fontana je u funkciji, a u zavisnosti od radova prekidaćemo vodu na dan ili dva”, kazao je CdM-u jedan od radnika na gradilištu.

FOTO: Cdm

Radnici užurbano radove privode kraju, s obzirom da su iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice ranije istakli da će sve biti završeno sredinom maja.

Popločavanje oko fontane je takođe pri kraju, a trg će svakako ukrasiti ovaj dio grada.

FOTO: Cdm

Radovi na izgradnji uređenja terena bili su prekinuti zbog vađenja pet rezervoara bivše benzinske pumpe, koja se nalazila uz Bulevar Ivana Crnojevića. Rezervoari su tada uklonjeni iz bezbjednosnih razloga.

FOTO: Cdm

Odmah pri iskopavanju prvog rezervoara otkopane su grobnice, te su radovi bili obustavljeni. Ekipa arheologa i konzervatora, koja je sprovodila zaštitna arheološka istraživanja grobova ispred Gradskog stadiona, otkrila je više od 100 grobova, a u okviru ovog groblja pronađeno je i nekoliko predmeta.

U pitanju su bronzani prsten i dugmad koja ukazuju na nešto raniji period u odnosu na ovaj 19. vijek, odnosno na 16. ili 17. vijek.

www.cdm.me

1 komentar

  1. Bolje da su trg nazvali Koluimbija, ili Ekvadoooooorr!!!! Ipak imamo razvijenu gospodarsko trgovinsku suradnju. Preko import exsport firmi Pljevlja Sharic…. Zaduzili su ne iz Kolumbije, a ne iz ove Argentine!!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com