21. VIJEK U CRNOJ GORI: Ovo je život starice Danice i njenog sina Čeda - Volim Podgoricu

21. VIJEK U CRNOJ GORI: Ovo je život starice Danice i njenog sina Čeda

 

Oni žive u Katunskoj nahiji zvanoj  Cuce, u selu Plate. Njihov život nije nimalo lak , kao što možete vidjeti na slikama jer slika govori više od riječi, kaže se u saopštenju  Banke hrane.
Žive u  kuci , ako se to  uopšte moze nazvati kućom, koja je pokrivena slamom, bez struje i vode. Nemaju kupatilo, ne posjeduju  šporet ni  televizor. Bez  ikakve su komunukacije sa svijetom jer nemaju telefon, a ni dometa tamo nema….
Danica i Čedo  se griju  na ognjište, a u  toj  prostoriji i spavaju.  Od dima i vlage njihovo zdravstveno stanje nije najbolje. Kad padaju kiše preko kreveta stavljaju najlon jer krov koji je od slame propusta vodu.
Žive kako moraju,  od socijalne pomoci od 50 eura. Imaju jednu kravu. Čedo, Daničin sin  je, dok je bio mlad radio  kao konobar dok se hotel nije zatvorio. Morao je da se vrati na selo kod majke kako bi joj pomogao i tu je ostao do danas.
Molimo sve ljude dobre volje da im pomognu oko adaptacije kuce da bi mogli slJedecu zimu da docekaju u boljim uslovima. Krov  je vrlo los. Kad padne snijeg nece moci da izdrzi – srusiće se.
Za njih bi svaka pomoc bila od velikog značaja,  da ostatak zivota mogu provesti u nekim normalnijim uslovima.
Veoma su  srećni na pomoci  Banka hrane u vidu hrane i higijenskih sredstava. Za njih je svaka pomoć veoma značajna.
Oni nemaju, bukvalno ni  da  kupe hranu, a kamoli da imaju telefon tako da se jedna gospođa dobre volje obavezala da će biti spona izmedju onih  koji žele pomoći i porodice Miljenović. Njen kontakt ćemo dati svima koji žele pomoći  putem  e maila: [email protected]; Mob: tel. +382 69 495 680 , ili u inboxu  fb stranice  Banka Hrane
Pomoć u novcu je moguće uplatiti na ime Čeda Miljenoviča.

Žiro racun je  kod  Erste banku.

5403211596813
IBAN:2554000003211596813

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com