Milić podnio ostavku - Volim Podgoricu

Milić podnio ostavku

Srđan Milić podnio je ostavku na mjesto predsjednika SNP-a. On je to potvrdio u saopštenju dostavljenom medijima u kojem se takođe navodi da će ostavka biti konstatovana na sledećoj sjednici Glavnog odbora.

“Obavještavam javnost da podnosim ostavku na mjesto predsjednika Socijalističke narodne partije. U najskorije vrijeme, zakazalna je nova 25. sjednica Glavnog odbora u vezi sa konstatacijom ostavke i donošenjem odluka koje će definisati unutarpartijske postupke oko VIII Kongresa SNP-a”, saopštio je Milić.

On se zahvalio članovima i simpatizerima SNP-a na “privilegiji i časti da ih predstavlja u proteklih skoro 11 godina”.

“Svim građanima Crne Gore želim da ih sreća i zdravlje prate u narednim godinama”, saopštio je Milić.

Ostavka bila neminovna?

Podsjećamo, da je Aleksandar Damjanović  1. marta podnio ostavku na funkciju u GO, a Glavni odbor  SNP-a na elektronskoj sjednici razriješio je svih funkcija Damjanovića zbog, kako su naveli, kršenja statuta partije.

Nezadovoljni odlukom GO, članovi beranskog, ulcinjskog i bjelopoljskog SNP-a zatražili su nedavno Milićevu ostavku, dok su o zahtjevu za njegovom smjenom podijeljeni u plavskom i kolašinskom odboru.

Odlazak Damjanovića iz SNP-a je treći raskol od kad je Milić na čelu partije. Prvi je bio 2012. godine kada je dio funkcinonera predvođenih Predragom Bulatovićem i Milanom Kneževićem napustio stranku. Oni su formirali Demokratsku narodnu partiju koja je postala konstituent Demokratskog fronta.

Drugi veliki raskol za vrijeme Milićevog mandata desio se 2015. godine kad su Aleksa Bečić, Velizar Kaluđerović i Neven Gošović sa velikim brojem funkcionera, uglavnom iz podgoričkog odbora, napustili stranku i osnovali Demokratsku Crnu Goru.

Nakon posljednjeg cijepanja partije i odlaska istaknutog funkcionera Aleksadra Damjanovića, zbog čega je negodovala većina opštinskih odbora, usljedila je današnja Milićeva odluka o ostavci.

2 komentara

  1. Hello! I just wish to give an enormous thumbs up for the good information you might have right here on this post. I can be coming again to your blog for more soon.

  2. I have read a few good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to create such a fantastic informative web site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com