Monika Beluči: Balkan je opasno mjesto nevjerovatne, tužne ljepote - Volim Podgoricu

Monika Beluči: Balkan je opasno mjesto nevjerovatne, tužne ljepote

Italijanska glumica, legendarna Monika Beluči ovih dana je u žiži interesovanja nakon što su je organizatori Kanskog festivala izabrali za voditelja, odnosno domaćicu ceremonije otvaranja i zatvaranja.

Osim strastvenog poljupca kojim je sa kolegom francuskim komičarem Aleksom Lucem priredila pravu filmsku priču na otvaranju festivala, zvijezda filmova “Malena”, “Na mliječnom putu” i “The Apartment”, 70. Kanski festival pamtiće i po jednoj maloj premijeri.

U pitanju je epizodna uloga u dugoočekivanom nastavku hit serije “Twin Peaks”, slavnog Dejvida Linča koja je premijerno puštena juče u etar na HBO.

Muza Dolče i Gabane koja već godinama njeguje dolce vita glamur i tu klasičnu ljepotu svojstvenu velikim divama filma u ekskluzivnog razgovora za WWD portal pričala je, između ostalog o svom specifičnom, vrlo klasičan, ali bezvremenskom stilu odijevanja.

“Možda krajnje nesvjesno moj stil je vrlo italijanski, koristim klasičan i jednostavan kroj jer je moja figura prilično obla, rasna. Boje i mijenjam, ali krojeve teško. Držim ih vrlo klasičnim. Naravno, kada idem da pokupim ćerke iz škole, praktikujem da nosim majicu i džins”, rekla je lepa Italijanka, navodi Elle.

Beluči, koja je iz modelinga uplovila u svijet filma, na ovogodišnju Met galu je došla u pratnji velikog Valentina Garavania, u classy crnoj haljini. Upitana da li je time željela da otkrije kako joj je italijanski mag najomiljeniji među dizajnerima, Monika je odgovorila da ne favorizuje nikoga.

“Ima toliko kreatora. Nikad modu nijesam doživljavala kroz prizmu dizajnera, već kroz sopstveni, lični afinitet. Da li taj kroj odgovara meni, mojoj figuri, a ne da li mi odgovara ili ne odgovara što je model uradio taj i taj dizajner”.

Čuvena glumica otkrila je i kakve utiske nosi sa snimanja svog posljednjeg filma “Na mliječnom putu” koji je režirao Emir Kusturica, u kome glumi Srpkinju italijanskog porijekla u koju se zaljubljuje mljekar koga igra srpski režiser. Za potrebe ovog filma, Belučijeva koja je najstarija glumica koja je igrala Bond djevojku (u 51.) je morala da nauči da priča srpski jezik.

“Balkan je veoma opasno, turbulentno mjesto u kome i dalje nekako osjećate tenziju, kao da ste pored bureta baruta koje će svakog treba eksplodirati. S druge strane to je zemlja nevjerovatne ljepote, ali neke tužne ljepote koja je uslijedila nakon građanskog rata. Iako je on davno završen, nekako kao da je obilježio taj prostor za sva vremena. Bila mi je čast da budem dio Kusturičinog filma. On je jedan od onih režisera koji prepliću realnost sa poetičnom atmosferom, jer poezija i umjetnost su u najmračnijim trenucima bile i još uvijek su najbolji način da premjestite bol, tugu, gubitak. Nešto što dolazi neizbježno sa ratom”.

Na pitanje da li je sada glumicama lakše nego prije, Monika odgovara potvrdno.

“Obožavala sam Sofiju Loren, Silvanu Mangano i Moniku Viti, ali vremenom, bez obzira na njihovu ljepotu i talenat, ove glumice kada su prošle četrdesetu nijesu glumile. Ako i jesu, to je bilo rijetko. Sada mi se čini da se to nekako mijenja. Živim u Francuskoj, pa možda zbog toga jer su tamo i dalje među vodećim glumicama, one koje su davno zašle u pedesete – Izabele Hupert, Katrin Denuve, Natali Bej, dok u Engleskoj i dalje snimaju Helen Miren i Džudi Denč. Pa i ja sama sam dobila priliku da na pragu šeste decenije zaigram u Džejms Bond filmu”, rekla je Monika Beluči.

Elle.rs

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com